Ingredientai:
- 250 g miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 400 ml pieno;
- 50 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. vanilės pastos arba pora lašų vanilės ekstrakto;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- lydyto (ghee) sviesto ar aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Viename dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Kitame – pieną, lydytą sviestą, kiaušinius ir vanilės ekstraktą ar pastą.
2. Supilkite skystuosius ingredientus į dubenį su sausaisiais ir lengvais judesiais viską sumaišykite, kol neliks nei sausų ingredientų, nei gumuliukų. Leiskite šiai tešlai kambario temparatūroje pabręsti 15–20 min.
Gudrybė: taškyti į keptuvę tešlą šaukštu bus nepatogu, o taip prikepti gražių vienodų blynukų sunku. Darbą sau palengvinsite pasirinkę vieną iš dviejų priemonių: tuščią, švarų plastikinį butelį nuo kokio nors padažo, turintį smailų „snapelį“ arba tvirtą maišelį (tinka ir konditerinis, ir paprastas), kurio kamputį galima prakirpti.
3. Tešlą supilkite į pasirinktą priemonę – tuščią butelį ar maišelį.
4. Įkaitinkite keptuvę nesvylančiu paviršiumi, įpilkite truputį aliejaus ir lydyto sviesto ghee.
5. Spaudinėdami plastikinį butelį ar maišelį, formuokite keptuvėje nedidukus blynukus (paprastai jie būna 2–3 cm skersmens). Kepkite, kol viršus taps sausas, tada mentele visus apverskite. Viena blynukų porcija iškeps vos per porą–trejetą minučių. Po kiekvienos porcijos keptuvę pavalykite popierinio rankšluosčio skiautele ir naujai patepkite riebalais.
5. Mažyčius blynelius tiekite su mėgstamais priedais – jogurtu, grietinėle, uogomis, klevų sirupu.