Reikės:
- 300 g žiedinių kopūstų,
- 1 kiaušinio,
- 2 valg. š. miltų,
- 2 valg. š. maltų džiūvėsėlių,
- 0,5 st. aliejaus kepimui,
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 100 g keptos ir marinuotos saldžiosios paprikos,
- 100 g konservuotų pomidorų be odelių,
- 50 ml baltojo vyno,
- 1 arbat. š. raudonojo vyno acto,
- 0,5 arbat. š. cukraus,
- 1 žiupsnelio druskos,
- 1 žiupsnelio pipirų.
KAIP GAMINTI
1. Žiedinius kopūstus suskirstykite nedideliais žiedynėliais. Apvoliokite miltuose, tuomet pamirkykite išplaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Taip paruoštus dėkite į šaldytuvą.
2. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Apie 10 min. patroškinkite papriką su pomidorais, vynu ir vyno actu, įberkite šiek tiek cukraus, druskos ir pipirų. Kai viskas išsitroškins, sutrinkite iki vientisos masės.
3. Įkaitinkite puode kepimui skirtą aliejų ir dėkite žiedinių kopūstų gabalėlius. Kepkite, kol švelniai pagels. Išėmę pabarstykite druska, pipirais. Patiekite su pasigamintu padažu.
Skanaus!