Konservuotų žirnelių ir kukurūzų nereikia specialiai ruošti – tiesiog atidarote skardinę ir jie jau paruošti naudoti. Tai taupo laiką, ypač kai reikia greitai paruošti patiekalą.
Jų universalumas taip pat stebina, nes abeji puikiai tinka salotoms, sriuboms, troškiniams, užkandžiams ar net kaip garnyras. Jie gali papildyti tiek tradicinius, tiek egzotiškus patiekalus, suteikdami skonio ir spalvų.
Šie ingredientai džiugina ir savo maistingumu: žirneliai – tai puikus baltymų, skaidulų ir vitaminų šaltinis, o štai kukurūzai suteikia angliavandenių, skaidulų ir antioksidantų. Jie taip pat gali padėti subalansuoti mitybą, net jei trūksta šviežių daržovių.
Konservuoti produktai ilgai negenda, todėl visada turėsite atsargų, kai netikėtai prireiks ingredientų vakarienei ar užkandžiui. Konservuoti žirneliai ir kukurūzai yra nebrangūs, todėl tai ekonomiškas pasirinkimas, ypač lyginant su šviežiomis daržovėmis ne sezono metu.
Džiaugsitės ir šių produktų skonio bei tekstūros įvairove, mat kukurūzai suteikia saldumo ir švelnios traškios tekstūros, o štai žirneliai – švelnų, subtilų skonį. Šis derinys puikiai papildo daugybę patiekalų.
Na, o dabar pats metas raitotis rankoves ir viską išbandyti praktiškai! Siūlome du paprastus, bet gardžius patiekalus, kurie puikiai įsikomponuos tarp kitų jūsų šventinių patiekalų – bandykite, ragaukite ir mėgaukitės.
Šventinė sluoksniuota žirnelių ir kukurūzų užkandėlė
Ingredientai:
- 1 skardinė konservuotų „Bonduelle“ žirnelių (apie 400 g)
- 1 skardinė konservuotų „Bonduelle“ kukurūzų (apie 400 g)
- 200 g rūkytos lašišos (galima keisti virtomis krevetėmis arba avokadu vegetariškai versijai)
- 3 kietai virti kiaušiniai
- 2 vidutinio dydžio virtos bulvės
- 1 morka (virta arba žalia, jei norite traškumo)
- 150 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“)
- 100 ml natūralaus jogurto
- 2 šaukštai majonezo
- Druskos, pipirų, šlakelis citrinos sulčių
- Sauja šviežių krapų ar petražolių papuošimui
Būtina: Forma su nuimamais kraštais (galima naudoti mažą apvalią kepimo formą arba tortinę).
Paruošimas:
Bulves ir morką sutarkuokite smulkia tarka. Kiaušinius sutarkuokite atskirai. Žirnelius ir kukurūzus nusunkite, rūkytą lašišą susmulkinkite.
Padažas: sumaišykite kreminį sūrį, jogurtą ir majonezą. Įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir šlakelį citrinos sulčių.
Sluoksniavimas:
- Formos dugną plonai patepkite padažu, kad sluoksniai laikytųsi.
- Pirmas sluoksnis – tarkuotos bulvės. Paskirstykite jas tolygiai, užtepkite ploną sluoksnį padažo.
- Antras sluoksnis – žirneliai. Taip pat užtepkite šiek tiek padažo.
- Trečias sluoksnis – tarkuoti kiaušiniai.
- Ketvirtas sluoksnis – morka, padažas.
- Penktas sluoksnis – kukurūzai.
- Viršutinis sluoksnis – rūkyta lašiša. Jei naudojate avokadą, pabarstykite citrinos sultimis.
- Užtepkite likusį padažą ant viršaus ir šonų, švelniai išlyginkite. Papuoškite krapais ar petražolėmis.
Tortą dėkite į šaldytuvą bent 2–3 valandoms, kad sluoksniai susistovėtų ir skoniai susimaišytų. Atsargiai nuimkite formos kraštus. Patiekite kaip elegantišką užkandį ar pagrindinį patiekalą ant šventinio stalo. Šis tortas ne tik atrodo efektingai, bet ir maloniai nustebina skonio deriniais. Puikiai dera su putojančiu vynu ar gaiviu nealkoholiniu kokteiliu.
Šventinės žirnelių ir kukurūzų salotos su rūkyta vištiena
Šis receptas idealiai tinka šventiniam stalui – jis sotus, spalvingas ir kupinas subtilių skonių. Šios salotos ne tik atrodo įspūdingai, bet ir yra kupinos baltymų bei vitaminų – puikus pasirinkimas šventėms!
Ingredientai:
- 200 g konservuotų „Bonduelle“ žirnelių (nusunktų)
- 200 g konservuotų „Bonduelle“ kukurūzų (nusunktų)
- 300 g rūkytos vištienos (krūtinėlės arba šlaunelės be odos)
- 1 raudonoji paprika
- 2 saujos šviežių špinatų arba rukolos
- 100 g kietojo sūrio
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis citrinos sulčių
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šaukštelis medaus arba garstyčių (neprivaloma)
Paruošimas:
Supjaustykite rūkytą vištieną nedideliais gabalėliais. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Kietąjį sūrį sutarkuokite arba supjaustykite plonais griežinėliais (galima naudoti daržovių skustuką).
Dideliame dubenyje sumaišykite žirnelius, kukurūzus, vištieną, papriką ir špinatus arba rukolą.
Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus ir, jei norite šiek tiek saldumo ar aštrumo, įdėkite šaukštelį medaus arba garstyčių.
Užpilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite. Papuoškite sūrio griežinėliais ar drožlėmis.
Skanių jums švenčių!