Jums reikės:
litro vandens,
geros saujos mėtų lapelių,
500 g žirnelių,
žiupsnelio druskos ir pipirų,
alyvuogių aliejaus,
200 ml grietinės,
kelių griežinėlių rūkyto kumpio.
Kaip gaminti:
1. Užvirkite vandenį su žiupsniu druskos. Sumeskite mėtų lapelius ir pavirkite. Suberkite žirnelius ir virkite 2–3 minutes.
2. Nukoškite žirnelius ir mėtų lapelius, skystį supilkite į puodą. Elektriniu plakikliu sutrinkite žirnelius (saują atidėkite sriubai papuošti) ir mėtas ir palikite atvėsti 3–4 minutes.
3. Sumaišykite su nukoštu skysčiu, supilkite į plakiklį ir trinkite apie 1–2 minutes, kol masė taps vientisa. Pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite aliejaus. Įdėkite 140 ml grietinės ir paplakite elektriniu plakikliu kelias sekundes.
4. Sausoje įkaitintoje keptuvėje iki traškumo pakepinkite kumpį ir supjaustykite gabaliukais.
5. Pilkite sriubos į dubenėlius, įkrėskite grietinės, berkite kepto kumpio gabaliukų ir žirnelių. Tiekite su skrebučiais.