Žirnelių sriuba su kumpiu ir mėtomis: gaminsite dar ne kartą

Kokia skonių jūra! Tikrai neatsispirsite šiam netikėtam deriniui – improvizuokite!
Žirnelių sriuba su kumpiu ir mėtomis
Žirnelių sriuba su kumpiu ir mėtomis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

litro vandens,

geros saujos mėtų lapelių,

500 g žirnelių,

žiupsnelio druskos ir pipirų,

alyvuogių aliejaus,

200 ml grietinės,

kelių griežinėlių rūkyto kumpio.

Kaip gaminti:

1. Užvirkite vandenį su žiupsniu druskos. Sumeskite mėtų lapelius ir pavirkite. Suberkite žirnelius ir virkite 2–3 minutes.

2. Nukoškite žirnelius ir mėtų lapelius, skystį supilkite į puodą. Elektriniu plakikliu sutrinkite žirnelius (saują atidėkite sriubai papuošti) ir mėtas ir palikite atvėsti 3–4 minutes.

3. Sumaišykite su nukoštu skysčiu, supilkite į plakiklį ir trinkite apie 1–2 minutes, kol masė taps vientisa. Pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite aliejaus. Įdėkite 140 ml grietinės ir paplakite elektriniu plakikliu kelias sekundes.

4. Sausoje įkaitintoje keptuvėje iki traškumo pakepinkite kumpį ir supjaustykite gabaliukais.

5. Pilkite sriubos į dubenėlius, įkrėskite grietinės, berkite kepto kumpio gabaliukų ir žirnelių. Tiekite su skrebučiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis