Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žolelėmis pagardinta vištiena grietinėlės padaže su kokosiniais ryžiais ir kariu

„Žolelėmis kvepianti sultinga vištiena sužavėjo visą mano šeima, komplimentą išspaudė netgi didžiausias kritikas. Taigi šį patiekalą galiu rekomenduoti ir kitiems“, – rašo skaitytoja Rasa iš Vilniaus.
Vištiena „Maggi“ žolelių ir grietinėlės padaže
Vištiena „Maggi“ žolelių ir grietinėlės padaže / Asmeninio arch. nuotr.

Moteris dalinasi savo receptu ir prisipažįsta, kad virtuvėje labai mėgsta „džiazuoti“, tad gaminimo būdo aprašymas ant „Maggi“ pakelio jos nesustabdė.

„Kadangi mėgstame daržoves, jas sumaišiau su vištiena ir jos puikiai tiko“, – rašo Rasa.

Patiekalui reikės:

  • 500 g vištienos blauzdelių mėsos be kaulo,
  • morkos,
  • poro,
  • aliejaus kepimui,
  • vištienos prieskonių,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • pakelio „Maggi“ grietinėlės padažo su žolelėmis,
  • 200 ml riebios grietinėlės,
  • basmati ryžių.

Gaminimas:

Vištieną supjausčiau mažais gabaliukais ir apkepinau aliejuje.

Asmeninio arch. nuotr./Vištiena „Maggi“ žolelių ir grietinėlės padaže
Asmeninio arch. nuotr./Vištiena „Maggi“ žolelių ir grietinėlės padaže

Paskui subėriau susmulkintas daržoves – morką, porą bei papriką ir patroškinau.

Asmeninio arch. nuotr./Vištiena „Maggi“ žolelių ir grietinėlės padaže
Asmeninio arch. nuotr./Vištiena „Maggi“ žolelių ir grietinėlės padaže

Baigiant troškintis, „Maggi“ padažo miltelius sumaišiau su grietinėle ir supyliau į troškinį.

Asmeninio arch. nuotr./Vištiena „Maggi“ žolelių ir grietinėlės padaže
Asmeninio arch. nuotr./Vištiena „Maggi“ žolelių ir grietinėlės padaže

Viską gerai išmaišiau ir dar 10 minučių pakaitinau ant nedidelės kaitros vis pamaišydama.

Asmeninio arch. nuotr./Vištiena „Maggi“ žolelių ir grietinėlės padaže
Asmeninio arch. nuotr./Vištiena „Maggi“ žolelių ir grietinėlės padaže

Padažas ėmė tirštėti ir labai gardžiai kvepėti. Net seilės nutįso.

Asmeninio arch. nuotr./Vištiena „Maggi“ žolelių ir grietinėlės padaže
Asmeninio arch. nuotr./Vištiena „Maggi“ žolelių ir grietinėlės padaže

Tiesa, kol gaminosi vištiena, užkaičiau ryžius. Gaminau dviem būdais – vienus paprastai birius, o kitus su kokoso pienu ir kariu – man beprotiškai skanu, tačiau ne visi šeimos nariai mėgsta.

Asmeninio arch. nuotr./Vištiena „Maggi“ žolelių ir grietinėlės padaže
Asmeninio arch. nuotr./Vištiena „Maggi“ žolelių ir grietinėlės padaže

Tikrai rekomenduoju išbandyti! Skanaus!

Rasa

Kviečiame ir Jus dalyvauti rudeniškų receptų konkurse ir laimėti gausybę „Maggi“ prizų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais