Žurnalo „Geras skonis“ pavasario numeryje – dėmesys spalvingajai Izraelio virtuvei

Prekybos vietose jau pasirodė gastronomijos kultūrai skirto žurnalo „Geras skonis“ numeris. Didysis jo projektas – itin turtingos, įvairios, spalvingos Izraelio virtuvės pristatymas.
Žurnalo „Geras skonis“ pavasario numerio viršelis
Žurnalo „Geras skonis“ pavasario numerio viršelis

Šį pristatymą žurnalo komanda įgyvendino drauge su Izraelio ambasada Lietuvoje. Juo stengiamasi supažindinti skaitytojus su mums dar menkai pažįstama Izraelio virtuve. Tiesą sakant, bene pirmas klausimas, kurį dauguma užduoda kalbant apie Izraelio virtuvę: ar tai tas pats, kas žydų virtuvė, arba: ar tokia sąvoka kaip Izraelio virtuvė apskritai egzistuoja?

Šie klausimai nėra iš piršto laužti. Izraelio virtuvės kompleksiškumą, jaunystę bei įvairialypiškumą, dėl ko tampa sunku ją apibrėžti, lėmė daugybė politinių ir istorinių, klimatinių ir kitų priežasčių. Visgi dėl to faktas, kad Izraelio virtuvė – tai tarsi daugybės tautų virtuvių mišinys su žydišku prieskoniu, neleidžia teigti, jog ši virtuvė neegzistuoja. Atvirkščiai – sugėrusi Artimųjų Rytų, Viduržemio regiono, Šiaurės Afrikos bei Europos tautų virtuvių skonius, kvapus bei ypatybes, ji tapo viena labiausiai vertinamų ir puoselėjamų šiuo metu modernių virtuvių pasaulyje.

Nidos Degutienės nuotr./Izraelio virtuvė kaip reta turtinga
Nidos Degutienės nuotr./Izraelio virtuvė kaip reta turtinga

Apie visa tai skaitykite Kristinos Noreikienės straipsnyje „Izraelio virtuvės paslaptys“, o susipažinę teoriškai, šokite į lėktuvą ir skriskite išmėginti praktiškai. Žurnale rasite išsamiai pristatytus geriausius Izraelio restoranus ir visą geriausiųjų 30-uko sąrašą.

Nors dažnai kalbame apie pasaulio geriausiuosius, svarbiausia savo misija žurnakas laiko pasakoti apie savus, dirbančius ir kuriančius čia, Lietuvoje. Šį pavasarį „Gero skonio“ komanda kviečia drauge pasižvalgyti po, jų nuomone, vienus geriausių Kauno restoranų: „Monte Pacis“ Pažaislyje, „Medžiotojų užeigą“ Rotušės aikštėje, „Dia“ Laisvės alėjos pašonėje ir „Nüman“ Nemuno gatvėje. Net jeigu jau esate čia buvę, visai gali būti, jog žurnalo komandos įžvalgos bei atradimai paskatins dar sykį čia sugrįžti.

Kaip ir kasmet, pavasario numeryje pristatomos autoritetingos Niujorko bendrovės „Baum + Whiteman“ skelbiamos prognozės, kokios gastronomijos mados užplūs pasaulio virtuves šiais metais. Ši 1970-aisiais įkurta JAV bendrovė pasaulyje vertinama kaip viena profesionaliausių maisto ekspertų komandų. Taigi, ką byloja viso pasaulio šefų maldaknygė? Ir ko būtinų būtiniausiai reikėtų šiais metais paragauti, skaitykite Jolantos Vitkutės straipsnyje „2018-ųjų gastronomijos mados“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų