„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Žuvienė ant laužo: svarbus patarimas, kad pavyktų skani, ir originalus receptas

Vasara vadinama grilio sezonu: vos sušyla, oras prisipildo dūmo kvapo, kulinarų dėmesio centre atsiduria ant grotelių ruošti patiekalai. Tačiau dažnas nepelnytai primiršta žuvienę – išskirtinį patiekalą, kuris kiekvieną išvyką prie ežero gali paversti ypatinga.
Žuvienė
Žuvienė / Vida Press nuotr.

Kaip sako pranešime žiniasklaidai cituojama „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė, šviežia žuvis yra produktas, galintis išties nustebinti skonių įvairove. Jos teigimu, ne veltui žuvį rekomenduojama įtraukti į kasdienės mitybos racioną - patiekalai su žuvimi užtikrina, kad ne tik pasisotinsite, bet ir gausite energijos, įvairių vertingų maistinių medžiagų.

Žuvienei tinkamiausios žuvys yra ešeriai, karšiai, karpiai.

„Nors vasarą kepsnines dažniausiai užkariauja mėsa, ant laužo virta žuvienė – puikus išvykų į gamtą akcentas. Tai išskirtinis patiekalas, o skaniausias jis verdamas ne namie, bet prie vandens telkinių. Žuvienei užtenka vos kelių pagrindinių produktų: bulvių, svogūno ir, žinoma, žuvies. Tinkamiausios žuvys šiam patiekalui yra ešeriai, karšiai, karpiai. Be to, norint tobulos žuvienės, geriausia, kai naudojama kelių rūšių žuvis - idealu, jei ji bus bent dviejų ar trijų rūšių“, – akcentuoja B. Baratinskaitė.

Maisto ekspertė siūlo išbandyti šio patiekalo receptą, kuris gali taip patikti, jog žuvienė taps nepakeičiamu kiekvienos išvykos į gamtą palydovu. Beje, ekspertė priduria, jog žuvienę paruošti galima ne tik čia pat patiems sužvejojus laimikį, bet ir atsivežus savo šviežios bei kokybiškos žuvies.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ant laužo verdama žuvienė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ant laužo verdama žuvienė

Tradicinė kuršių žuvienė

Ingredientai:

  • 1 didesnis ešerys;
  • 1 didesnis karpis;
  • 2 saujos petražolių;
  • 2 didesni svogūnai;
  • 2 didesnės bulvės;
  • 1 morka;
  • 3 litrai vandens;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1 arbat. šaukšt. krapų viršūnėlių.

Gaminimas:

1. Išvalykite ir išdarinėkite žuvį. Supjaustykite didesniais gabalėliais ir sudėkite į puodą.

2. Puodą dėkite ant laužo, supilkite vandenį ir virkite apie pusvalandį.

3. Supjaustykite svogūnus, bulves, morką, sudėkite į puodą. Įdėkite česnakus, pagardinkite druska ir pipirais, žuvienę pavirkite dar pusvalandį.

4. Kai žuvienė bus paruošta, į puodą suberkite kapotas petražoles bei krapus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs