Ypač tyras alyvuogių aliejus Moraiolo Dop Chianti Classico
Alyvuogių aliejaus mėgėjams ir gerbėjams ši dovana bus tikras džiaugsmas, supakuotas dovanų popieriuje. Tai – pirmo, šalto spaudimo ypač tyras alyvuogių aliejus, pagamintas iš 330–380 m. aukštyje virš jūros lygio, Toskanoje, užaugintų ir rankomis nuskintų Moraiolo ekologiškų alyvuogių. Jis pasižymi prieskoninių žolelių aromatu, burnoje juntamu aiškiai išreikštu pipiriniu poskoniu. Šis aliejus – tikra antioksidantų bomba, kuria praturtinsite savo organizmą. Puikiai tinka tiek patiekalų gardinimui, tiek puikios sveikatos būklės palaikymui. Tam pakaks išgerti šaukštą aliejaus rytais.
Itališkas pyragas su cukruotais vaisiais – „Panettone gran frutta“
Kad Panettone pyragai yra neatsiejama itališkųjų švenčių dalis, žino bene kiekvienas. Tačiau ar žinote, kiek skirtingų rūšių šių pyragų yra gaminama? Jei ne, jums tikrai derėtų paragauti visų, bet praleisti šį – tiesiog nuodėmė. Iškeptas krosnyje iš natūralaus raugo, šviežio pieno, laisvai laikomų vištų kiaušinių, natūralaus sviesto ir rudojo cukraus, su didžiuliais cukruotų vyšnių ir abrikosų gabalėliais, dvelkiantis nuostabiu vaisių aromatu ir tiesiog burnoje tirpstantis „Panettone gran frutta“ pradžiugins net pačius išrankiausius. Gurmanų pasirinkimas Kalėdų stalui nr. 1
25-erius metus brandintas balzaminis actas
Tradicinis Modenos Balzaminis actas D.O.P. „Extra Vecchio“, gaminamas ir brandinamas išimtinai Modenos provincijos teritorijoje nuo 1986-ųjų metų. Vynuogių misa verdama ant tiesioginės ugnies atviruose katiluose, joje vyksta natūrali fermentacija ir rūgštėjimas, vėliau – ilgametis lėtas brendimas mažose statinaitėse, prižiūrint budriai gamintojo akiai.
Pagardinkite Parmigiano Reggiano kąsnelį vienu mažu balzaminio acto lašeliu ir pajuskite užburiantį išskirtinio delikateso skonį.
Makaronai Tagliolini su trumais ir kiaušiniais
O kas sakė, kad makaronai būna tik įprasti? Puiki staigmena nekasdienių, gurmaniškų makaronų mėgėjams – Pasta Pirro Makaronai Tagliolini su trumais ir kiaušiniais, perleisti per bronzos formą. Kiekvienas tradicinis makaronų patiekalas akimirksniu taps tiesiog kitoks. Dovanos gavėją priblokš įspūdinga „mega“ pakuotė.
Virtų figų pagardas
Nuostabi dovana smaližiams. Saldus, bet gerai subalansuoto, subtilaus skonio pagardas, kuriame juntamos džiovintų slyvų, karčios kakavos, medaus, džiovintų figų ir razinų natos. Puikiai dera su vėžiagyviais, kepta ar virta mėsa, gėlavandenėmis žuvimis, rikotos ir kitais sūriais. Naudojamas konditeriniuose receptuose, desertuose, idealiai tinka ir su šviežiais vaisiais, uogomis, daržovėmis. Jokio pridėtinio cukraus, pagamintas iš 100 % Apulijoje Donna Francesca ūkyje auginamų figų.
Artišokai ir vyšniniai pomidoriukai ypač tyrame alyvuogių aliejuje
Aukščiausios kokybės mini artišokai – puikus šaltas užkandis, patiekiamas su šviežia itališka duona. Taip pat – nepamainomi mėsos ar žuvies karštųjų patiekalų palydovai. Išskirtinis šviežių artišokų skonis daro juos patrauklius ruošiant daugiaryžį (it. risotto), makaronų patiekalus. Traškūs kaip riešutai, nes pagaminti iš šviežių, lengvai apvirtų artišokų, kokių dar nesate ragavę! Viena sveikiausių pasaulyje daržovių ir Viduržemio jūros dietos pagrindinis ingredientas.
Vyšniniai pomidoriukai ypač tyrame alyvuogių aliejuje – itin pamėgti gurmanų ir šviežių sūrių gerbėjų. Neabejotinai praturtins salotas, o daugiaryžio ar makaronų skonio savybes pakels iki neregėtų aukštumų.
Geltonuodegio tuno papilvės filė
„Callipo“ aukščiausios kokybės geltonuodegio tuno papilvės filė alyvuogių aliejuje, pagaminta iš geriausių tunų filė, griežtai atrinkta ir apdorota pagal senovines kulinarijos tradicijas. Produktas tikriems gurmanams, sugautas nedarant žalos aplinkai. Tirpsta burnoje net nekramtoma!
Laukinių kavamedžių kavos pupelės
Ekologiškos kavos pupelės „Dambi uddo“, užaugusios ant laukinių kavamedžių – proga mintimis nusikelti į vasara ir karščiu alsuojančius pasaulio kraštus bei mėgautis braškių ir uogų aromatu dvelkiančiu espresu, suteikiančiu aviečių ir raudonųjų obuolių poskonį. Kavamedžiai auga Etiopijoje, o pupelės skrudinamos Livorno uoste, Toskanoje.
Maglio juodasis šokoladas Cuyagua
100% kakavos šokoladas, galintis nustebinti ir visko ragavusius. Jokio cukraus, tik gryna kakava ir produktas, kuriame gausu antioksidantų, vitaminų, mineralų. Tokią dovaną įvertins ir veganai, ir gurmanai. Jei baiminatės ragauti 100% kakavos šokolado, pradėkite nuo raudonos pakuotės, kurioje rasite 90% kakavos, ten aptiksite vos juntamo saldumo.
Avies pieno sūris su trumais
Tai – „Caseificio Busti“ ūkio, garsėjančio unikalia sūrių gaminimo autentika ir aukščiausios kokybės šviežiais, lengvai brandintais, minkštaisiais, kietaisiais sūriais, kūrinys. Puskietis, specifinio kvapo ir skonio avies pieno sūris su trumais – tiesiog būtinas kiekvieno tikrojo gurmano dovanų sąraše.