Atlikę toliau nurodytus veiksmus, daržoves, vaisius ir prieskonius galėsite paversti ekologiškais dažais. Dažymo procesas yra paprastas: išvirkite kiaušinius, leiskite jiems atvėsti, o tada pamerkite į naminius dažus, rašoma „Good housekeeping“.
Norėdami išgauti trokštamą rezultatą, kiaušinius galite mirkyti ilgiau arba trumpiau, taip pat pridėdami įvairių medžiagų. Siekiate subtilios spalvos? Leiskite kiaušiniams būti dažuose ne ilgiau kaip 30 minučių. Svajojate apie ryškią spalvą? Tuomet palikite juos per naktį.
Belieka tik išsirinkti norimą spalvą ir kibti į darbą!
Kaip paruošti natūralius dažus:
- Į vidutinio dydžio puodą įpilkite maždaug keturis puodelius vandens, du valgomuosius šaukštus baltojo acto ir išmaišykite.
- Gautą skystį užvirinkite, įdėkite pasirinktus ingredientus, sumažinkite ugnį ir palikite virti 30 minučių.
- Atvėsinkite ir pašalinkite likusias naudotų produktų daleles.
- Sudėkite kiaušinius į gautus dažus ir palikite mirkti bent 30 minučių. Kai šie įgaus norimą spalvą, išimkite bei nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Raudoni / tamsiai rožiniai kiaušiniai
Įdėkite 4 puodelius supjaustytų burokėlių ir vadovaukitės aukščiau pateiktais nurodymais.
Oranžiniai kiaušiniai
Įdėkite 4 puodelius geltonųjų svogūnų lukštų ir vadovaukitės pirmiau pateiktais nurodymais. Jei norite ryškesnės oranžinės spalvos, palikite kiaušinius dažų vonelėje per naktį.
Šviesiai oranžiniai kiaušiniai
Užvirinkite 2 puodelius vandens. Įdėkite 4 valgomuosius šaukštus paprikos, baltojo acto ir išmaišykite. Supilkite mišinį į stiklainį ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Įdėkite kiaušinius bei mirkykite, kol tenkins spalva. Išimkite šaukštu ir nuplaukite vėsiu vandeniu. Leiskite išdžiūti.
Geltoni kiaušiniai
Įdėkite 3 valgomuosius šaukštus ciberžolės ir vadovaukitės aukščiau pateiktais nurodymais.
Šviesiai mėlyni kiaušiniai
Įdėkite 3 puodelius supjaustytų raudonųjų arba violetinių kopūstų ir vadovaukitės pateiktais nurodymais. Jei norite ryškesnės mėlynos spalvos, leiskite kiaušiniams pasilikti dažuose per naktį.
Tamsiai mėlyni kiaušiniai
Įdėkite 4 puodelius mėlynių ir vadovaukitės aukščiau pateiktais nurodymais.
Tamsiai raudoni kiaušiniai
Sudėkite 6 raudonųjų svogūnų odeles. Į puodą įpilkite 2 puodelius vandens ir 3 valgomuosius šaukštus baltojo acto. Mišinį užvirinkite ir virkite 15 minučių. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros bei perkoškite skystį į stiklainius.
Įdėkite kiaušinius ir palikite mirkti, kol tenkins spalva. Išimkite šaukštu, nuplaukite vėsiu vandeniu. Leiskite išdžiūti.
Žali kiaušiniai
Sudėkite špinatų lapus į puodą, užpilkite 2 puodeliais šalto vandens ir 4 valgomaisiais šaukštais baltojo acto. Nukoškite į dubenį ir atlikite aukščiau nurodytus veiksmus.
Violetiniai kiaušiniai
Įpilkite maždaug puodelį raudonojo vyno. Įdėkite kiaušinius ir palikite mirkti, kol būsite patenkinti spalva. Išimkite šaukštu, nuplaukite vėsiu vandeniu. Leiskite išdžiūti.
Degintos oranžinės spalvos kiaušiniai
Užvirinkite vandenį virdulyje. Supilkite jį į stiklainį su 3 juodosios arbatos maišeliais ir palikite mirkti 30 minučių. Leiskite vandeniui atvėsti kambario temperatūroje. Įdėkite kiaušinius ir palikite mirkti, kol būsite patenkinti spalva. Išimkite šaukštu, nuplaukite vėsiu vandeniu. Leiskite išdžiūti.