- Kalkės? Jų žymės ant metalinių paviršių kone kiekvienai šeimininkei kelia tikrą siaubą. Nors įprasti valikliai efektyvūs, tačiau jų sudėtis vertinantiems natūralumą nepriimtina. Šiuo atveju galite pasinaudoti apelsinų žievelėmis, tiksliau – gerai įtrinkite jomis dėmes ir vėliau nušveiskite skudurėliu. Su šiais nešvarumais puikiai kovoja apelsinuose esantys eteriniai aliejai.
- Nublizginkite medinius baldus. Ar žinojote, kad vidinė apelsinų žievelės pusė padės atnaujinti spalvą jau praradusius baldus? Būtinai išbandykite!
- Pasigaminkite šveitiklį. Susmulkinkite apelsinų žieveles elektriniu trintuvu, sumaišykite su keliais šaukštais alyvuogių aliejaus ir gauta mase įtrinkite kūną. Vien ko vertas dieviškas kvapas!
- Viliojantys namų kvapai. Kaip gaminti? Supjaustykite apelsinus ir imbierą griežinėliais, įlašinkite migdolų ekstrakto ir, viską sudėjusios į stiklainį, užpilkite vandeniu.
- Kvapus valiklis buities darbams. Susmulkinkite apelsinų žieveles ir užpilkite obuolių actu. Viską supylusios į stiklainį, laikykite šaldytuve ir retkarčiais supurtykite. Naudokite įvairiausiems paviršiams, grindims, kriauklėms, langams.
- Išvenkite nemalonaus kvapo šiukšliadėžėje. Prieš dėdamos naują šiukšlių maišą, nepamirškite įberti į jį džiovintų ar šviežių apelsinų žievelių ir valgomosios sodos. Šie du ingredientai puikiai sugers kvapą, tad juos tikrai verta išmėginti.
- Pasigaminkite kvapnaus cukraus. Šviežias apelsinų žieveles susmulkinkite ir sumaišykite su ruduoju cukrumi. Naudokite kepiniams, kokteiliams, šaltiems gėrimams. Galite šią masę naudoti ir kūno, lūpų ar veido šveitikliui!
- Batai skleidžia blogą kvapą? Sudėkite apelsinų žieveles į medžiaginį maišelį ir patalpinkite jį į avalynę. Palaikykite kelias paras. Apelsinų žievelės puikiai sugeria kvapus!
- Pasigaminkite cukrintinių (mes juos įpratę vadinti cukatomis). Apelsinų žieveles gerai nusausinkite, supjaustykite ir virkite cukraus sirupe (1 dalis cukraus ir 1 dalis vandens) ant nedidelės ugnies. Kai žievelės taps permatomos, išgriebkite jas ir, apibarsčiusios cukrumi, leiskite išdžiūti. Gardus desertas ir saldi dovana mylimajam...
- Gardūs prieskoniai. Išdžiovintą apelsinų žievelę iki miltelių sumalkite kavamale. Naudokite desertams, gardinkite jogurtą, varškę, košes, pyragus, gėrimus, sriubas ar salotas. Suteikite savo patiekalams pikantiškų skonių. Be to, apelsinų žievelių milteliai puikiai tiks ir vonios procedūroms: įberkite arbatinį šaukštelį ir tingiai mėgaukitės kvapų jūra.
- Dekoruokite dovanas. Išpjaustykite apelsinų žieveles įvairiomis formomis, pavyzdžiui, širdelėmis, ir palikite išdžiūti. Vėliau perverkite kaspinėliu spalvotu storesniu siūlu ir apriškite dovanas. Puiki ir kvapni idėja!
2014 02 11
11 būdų panaudoti apelsinų žieveles
Šių auksaspalvių vaisių žieveles vertiname kur kas mažiau nei paties apelsino minkštimą. Tačiau ar visada jas verta išmesti? Drąsiai galime pasakyti – ne! Apelsinų žievelės ne tik gardžiai kvepia, tinka kepiniams ar gėrimams paskaninti, bet ir praverčia atliekant buities darbus. Pridėkime ir tai, kad jos natūralios, nekenksmingos, o dovanoja tiesiog puikų rezultatą.
Pranešti klaidą
Sėkmingai išsiųsta
Dėkojame už praneštą klaidą