Daugelis šeimininkių, paklaustos, kaip gamina naminę uogienę, atsako paprastai: „Imu vienos ar kelių rūšių uogų, užpilu cukrumi ir išverdu.“ Taip tai pats lengviausias variantas. Tačiau uogienes galima ruošti ir ne taip tradiciškai: kurti įdomius ir netikėtus uogų ir vaisių (ar net daržovių) derinius, naudoti įvarius prieskonius (cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, bazilikus ir pan.), pagardus (šokoladą, riešutus, sėklas ir t. t.), alkoholinius gėrimus (konjaką, brendį, įvairius likerius).
Daugiau patarimų, kaip ruošti netradicines uogienes, galite rasti straipsnyje NETRADICINĖS UOGIENĖS. EKSPERIMENTUOKIME!
Beje, tokios uogienės, jei supilstysite jas į dailius stiklainėlius ir gražiai aprišite, gali būti ir nepakartojamai jauki, jūsų pačios rankomis sušildyta dovana įvairiomis nedidelėmis progomis ar tiesiog einant į svečius.
Kaip dailiai papuošti uogienių stiklainėlius, idėjų galite pasisemti straipsnyje RANKDARBIO IDĖJA: ROMANTIŠKI UOGIENIŲ STIKLAINĖLIAI.
O dabar jūsų dėmesiui – uogienių receptai. Gaminkite, ragaukite pačios, vaišinkite kitus!
|
Shutterstock nuotr. / Agrastų ir kivių uogienė |
1. Agrastų ir kivių uogienė
|
|
Fotolia nuotr. / Mėtų uogienė |
2. Mėtų uogienė
|
|
Fotolia nuotr. / Vyšnių uogienė su medumi |
3. Vyšnių uogienė su medumi ir riešutais
|
|
Autorės nuotr. / Slyvų uogienė su cukinijomis |
4. Slyvų uogienė su cukinijomis
|
|
Fotolia nuotr. / Aviečių ir gervuogių uogienė |
5. Aviečių ir gervuogių uogienė
|
|
Fotolia nuotr. / Moliūgų džemas |
6. Moliūgų džemas
|
|
Fotolia nuotr. / Vyšnių uogienė |
7. Vyšnių uogienė su raudonaisiais serbentais ir avietėmis
|
|
Fotolia nuotr. / Ypatingasis mėlynių džemas |
8. Ypatingasis mėlynių džemas
|
|
Shutterstock nuotr. / Slyvų džemas be cukraus |
9. Slyvų džemas be cukraus
|
|
Autorės nuotr. / Obuolių, moliūgų ir persikų džemas |
10. Obuolių, moliūgų ir persikų džemas
|
|
Astos Černės nuotr. / Slyvų džemas su šokoladu |
11. Slyvų džemas su šokoladu
|
|
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Pikantiškas vyšnių džemas su čiobreliais |
12. Pikantiškas vyšnių džemas su čiobreliais
|
|
Astos Černės nuotr. / Morkų džemas |
13. Morkų džemas
|
|
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Moliūgų, apelsinų ir obuolių džemas |
14. Moliūgų, apelsinų ir obuolių džemas
|
|
Fotolia nuotr. / Vasaros asorti |
15. Vasaros asorti
|