Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 29

15min rubrikoje „Ne vienas namuose“ – naujos nemokamos garsinės ir e.knygos

Karantino namie įkalintiems ir laiko į valias turintiems skaitytojams 15min turi gerą žinią: jau dabar rubrikoje „Ne vienas namuose“ nemokamai prieinamos yra dvi e.knygos, o nuo pirmadienio jų bus dar daugiau.
Gintautas Ivanickas
Gintautas Ivanickas / Juozo Kamensko nuotr.

Knygų autorius – rašytojas Gintautas K.Ivanickas 15min skaitytojams dovanoja tris knygas. Tai „Laumės mėnuo ir kiti pasakojimai“, „Pink Floyd: vis dar pirmi kosmose“ ir „Tamsa ryja tamsą“. Pastarąją, neseniai pristatytą Vilniaus knygų mugėje, portale bus galima rasti pirmadienį.

„Šiuo metu visi pilni įvairiausių iniciatyvų. Vieni siuva kaukes, kiti gamina skydelius. Aš gali pasidalinti tuo, ką moku geriausiai, padėdamas bent trumpam pabėgti nuo slegiančios informacijos, kuria knibžda internetas, – sako Gintautas K.Ivanickas. – Manau, kad kiekvienam iš mūsų reikalinga valandėlė kita tiesiog atsikvėpti. Pailsėti. Pažiūrėti filmą, pasinerti į knygą. Jei bent vienas skaitytojas atras kažką sau, pasidžiaugs knyga bent valandėlę – sykiu pasidžiaugsiu ir aš. O to mums šiandien irgi trūksta – mažų džiaugsmų.“

Autoriaus nuotr./Gintauto K. Ivanicko knygą „Laumės mėnuo ir kiti pasakojimai“ viršelis
Autoriaus nuotr./Gintauto K. Ivanicko knygą „Laumės mėnuo ir kiti pasakojimai“ viršelis

„Romanas „Laumės mėnuo“ neretai pavadinamas pirmuoju lietuvišku fantasy (maginės fantastikos, – red. past.) romanu, nors aš norėčiau tą vardą grąžinti Kazio Borutos „Baltaragio malūnui“. Keli apsakymai yra pelnę vieną kitą apdovanojimą, versti į kitas kalbas. Bet yra ir tokių, kurių niekur kitur ir nerasit, tik šiame rinkinuke. Gero skaitymo!“ – linki autorius.

„Laumės mėnuo“ pirmąsyk pateko skaitytojams į rankas dar 2003-aisiais. Po dešimtmečio jis išleistas elektroniniu formatu, o dabar nemokamai prieinamas visiems 15min skaitytojams.

„Pink Floyd: Vis dar pirmi kosmose“ knygos viršelis
„Pink Floyd: Vis dar pirmi kosmose“ knygos viršelis

O kodėl viena knyga skirta grupei „Pink Floyd“? G.Ivanickas sako buvęs gal keturiolikos, kai jį pavergė „Pink Floyd“: „Puoliau ieškoti visko, kas buvo įrašyta iki tol, o tai nebuvo taip paprasta gūdžiais sovietmečio laikais. Kokia šventė buvo, kai ėjau namo glausdamas prie krūtinės nežinia kokiais keliais gautą asmeninį „Wish You Were Here“ albumą! Ir nesvarbu, kad net neturėjau namie patefono. Prabėgo begalė metų, bet „Pink Floyd“ man iki šiandien taip ir liko grupė Nr. 1. Ši knyga užgimė iš sekos įrašų socialiniame tinkle, kai tiesiog nusprendžiau kas vakarą pasidalinti kokiu nors faktu, kokia nors istorija iš grupės gyvavimo laikų. Knygą norėčiau dovanoti visiems, kas mėgsta šitą grupę.“

1988 m. lapkritį kosmose pirmąsyk nuskambėjo rokas. Tai buvo grupės „Pink Floyd“ albumas „Delicate Sound of Thunder“, kurį „Sojuz TM-7“ kosmonautai pasiėmė su savimi. Raketos paleidimą Baikonure stebėjo ir grupės, kuri vos prieš porą metų dar buvo Sovietų Sąjungoje įrašyta į draudžiamų sąrašus, nes „iškraipo Sovietų Sąjungos užsienio politiką“, nariai.

15min bibliotekos rezervą netrukus papildys dar dvi platformos Audioteka.lt garsinės knygos. Tai Justino Žilinsko „Mano Vilnius Mano“ ir amerikiečių rašytojos Frances Hodgson Burnett „Mažasis lordas Fontlerojus“. Abi knygos skirtos jauniesiems skaitytojams.

Šias garsines knygas jau galite rasti 15min portale:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas