Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 03 28

3 priežastys, kodėl neturėtumėte miegoti kartu su savo augintiniu

Kad ir kaip malonu leisti į lovą įšokti jūsų mylimam šuniukui, vis dėlto reikia pasvarstyti apie atskirą miegamąją vietą savo augintiniui.
Šuo miega lovoje
Šuo miega lovoje / 123RF.com nuotr.

Remiantis Gyvūnų produktų asociacijos Amerikoje atliktu tyrimu, daugiau kaip pusė amerikiečių leidžia savo lovose miegoti šunims. Žinoma, mes visi mylime savo keturkojus bičiulius, tačiau ar turėtume jiems leisti miegoti kartu? Greičiausiai ne, rašoma care2.com.

Štai trys priežastys, kodėl patartina atsisakyti miego su augintiniu:

Augintinis gali sujaukti miego kokybę

Šuo gali pakenkti miego kokybei, kai tuo tarpu žmogus, miegantis šalia, tam dažniausiai neturi tokios įtakos. Taip yra todėl, kad šunys nesupranta mūsų miego poreikių.

Mayo klinikos tyrimas atskleidė, jog miegas su šunimis gali drastiškai sumažinti miego kokybę, net jeigu nesijaučiame blaškomi ar prispausti augintinio. Tad jeigu kas rytą jaučiatės išsekę, gali būti, kad tam įtaką daro jūsų mylimas gyvūnas, prigludęs šalia visą naktį.

Visgi, jūs neprivalote šuniuko laikyti kitame kambaryje – miegamajame įkūrę jam vietą miegui, pavyzdžiui, kambario kampe, laimėsite abudu – tiek jūs, tiek šuo.

Rizika sveikatai

Tyrimų duomenimis, šuo stiprina žmogaus imuninę sistemą, taip pat teigiamai veikia ir mūsų psichologinę sveikatą, tačiau miegojimas kartu gali turėti priešingą efektą.

Šiuo metu, kai pradeda busti gamta, augintiniai vis daugiau laiko praleidžia lauke, pievose, miškuose, kur galima pasigauti kraujasiurbių erkių. Tikinama, kad šunys gali jas pernešti žmonėms, o tai reiškia, kad erkė jus gali užkrėsti pavojingomis ligomis.

Štai kodėl nepatartina miegoti su šunimi – klastingosios erkės taip pakliūva į jūsų namus ir tiesiogine prasme – lovą. Patartina pasirūpinti ne tik savo, bet ir augintinio sveikata, kadangi erkės jiems labai pavojingos. Šiuo metu galima įsigyti pačių įvairiausių purškalų antkaklių ir kitų priemonių apsaugančių jūsų mylimą augintinį nuo erkių.

Nesveika konkurencija ir dominavimas

Reikia nustatyti tam tikras taisykles, kurios turi galioti jūsų augintiniui, ypač, jeigu jam kyla noras elgtis dominuojančiai ar agresyviai su kitais gyvūnais ar žmonėmis. Leisdami bet kada užšokti ant lovos ar nušokti, juos padrąsinate pasijausti visa galinčiais, todėl jie ima mažiau jūsų klausyti.

Todėl būkite tiesūs su savo šunimis ir jeigu jų nekviečiate užšokti ant lovos, o jie vis tiek to nori, sakykite griežtą NE. Dresuodami savo augintinį ilgainiui sulauksite teigiamų pokyčių, kadangi taip sukursite harmoningus santykius ir apsaugosite savo baltas pagalves nuo murzinų augintinio pėdučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas