Tikinama, kad po pikavimo persodinus pomidorus būtent tręšimas gali padėti daigams lengviau prigyti, tapti tvirtesniems ir atsparesniems ligoms. Tačiau verta žinoti, kad tręšti reikia ne iš karto persodinus, bet po 10–15 dienų, o antrąjį tręšimą atlikti dar po dviejų savaičių.
Kyla klausimas, kuo tręšti? Tam tinka tiek naminės, tiek pirktinės priemonės. Apsilankę specializuotose parduotuvėse tikrai atrasite tokias trąšas, kurios bus skirtos būtent pomidorams.
Tačiau jeigu norite išmėginti namines, organines trąšas, galite pasitelkti šias priemones:
- pelenus,
- mieles,
- kiaušinių lukštus,
- bananų žieves.
Pelenai
Paimkite vieną šaukštą pelenų ir užpilkite 2 litrais verdančio vandens. Palaukite kol atvės ir tuomet perkoškite. Gautą „nuovirą“ naudokite pomidorų daigų laistymui.
Mielės
2 litrams vandens reikia 1/4 arbat. š. sausų mielių ir 1 valg. š. cukraus. Viską gerai išmaišykite ir palikite keletą valandų šiltoje vietoje. Po to jau galėsite gautą skystį naudoti pomidorų daigams laistyti.
Kiaušinių lukštai
1 litro stiklainį pusiau prikraukite kiaušinių lukštų ir užpilkite vandeniu iki viršaus. Palaikykite taip 3 dienas šiltoje vietoje. Taip gausite koncentruotą skystį, kurį tik perpus praskiedę su vandeniu galėsite naudoti laistyti pomidorams.
TAIP PAT SKAITYKITE: Kiaušinių lukštai: kur juos panaudoti?
Bananų žievė
Bananų žievėje yra gausu mineralų, ypač – kalcio. Pasidaryti trąšas iš jų paprasta – pusę vieno litro stiklainio užpildykite sausomis bananų žievėmis ir užpilkite vandeniu. Palaikykite tris paras šiltai ir tuomet perkoškite. Gautu skysčiu laistykite pomidorus.