Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 03

5 mėnesius trukusi kelionė namo: palikta dėl koronaviruso taksiukė pas savo šeimininkus keliavo 16 tūkst. kilometrų

Visi geriausi šunys galiausiai randa savo namus. Tiesa, kartais jiems tenka leistis į itin tolimą ir labai ilgą kelionę, kaip kad šiai 16 tūkstančių kilometrų įveikusiai taksei. Neįtikėtiną jos istoriją pasakoja CNN.
Taksė Pip
Taksė Pip / Instagram nuotr.

Šunytė, vardu Pip, buvo įstrigusi Pietų Karolinoje koronaviruso pandemijos įkarštyje, kai jos savininkai buvo priversti nutraukti savo kelionę aplink pasaulį ir skristi namo į Australiją.

Šalių sienoms greitai užsidarant, Zoe ir Guy Eilbeckai bei jų sūnūs Camas ir Maxas turėjo mažiau nei 48 valandas susipakuoti viską iš savo jachtos.

Griežtos Australijos naminių gyvūnėlių importo taisyklės reiškė, kad jų ištikima taksė Pip negalėjo vykti kartu su jais. Šeimininkai pamanė, kad nieko baisaus – juk netrukus galės grįžti ir ją pasiimti. Zoe paskambino savo draugei, kad ši kurį laiką Pip galėtų prižiūrėti.

Šeima tikėjosi, kad savo augintinę galės pasiimti jau po šešių savaičių. Tačiau viskas įvyko šiek tiek kitaip.

Šeima takso veislės kalytę Pip 2018 metais rado Sicilijoje, kai jau buvo įpusėję savo ketverių metų kelionę aplink pasaulį. Šunytė itin lengvai prisitaikė prie gyvenimo jachtoje, ją pamilo visa šeima. Tačiau Zoe sako visada žinojusi, kad parsigabenti ją namo į Australiją bus tikrai sudėtinga.

„Žinojome, kad mums reikės importuoti Pip ir kad jai reikės 10 dienų išbūti karantine“, – Zoe pasakoja CNN.

Taigi grįždama atgal į Australiją šeima Pip nuvežė pas moters draugę į bizonų fermą. Deja, tačiau draugė pati augino du šunis, tad Pip pas save ilgai laikyti negalėjo.

Laikinai pagloboti Pip apsiėmė Ellen Steinberg. Tuo tarpu namo jau grįžusi Zoe keldavosi 4 ryto, kad sutvarkytų šūsnį dokumentų, reikalingų norint parsigabenti gyvūną iš JAV į Australiją.

Netrukus paaiškėjo, kad dėl koronaviruso pandemijos šeima į JAV grįžti taip greitai negalės. Pip reikėjo vienai keliauti į Australiją. Tačiau ir tai nebuvo taip paprasta, mat pandemija sumaišė visas kortas.

„Norint eksportuoti šunį iš Amerikos, reikia gauti JAV deklaraciją, kad šuo yra geros sveikatos ir jam atlikti specialūs kraujo tyrimai dėl pasiutligės. Tai turėjome atlikti Niujorke, kuris dėl pandemijos tuo metu buvo griežtame karantine“, – paaiškino Zoe. Taigi dokumentams sutvarkyti reikėjo laiko.

Kuomet reikiamas leidimas galiausiai buvo gautas, „Qantas“ avialinijos nusprendė, kad gyvūnų į Australiją nebeskraidins.

Po ilgų paieškų Zoe išsiaiškino, kad Pip į Australiją jie gali parsigabenti per Naująją Zelandiją. Tik tam reikėjo šunytę nuskraidinti iš Šiaurės Karolinos į Los Andželą. Tačiau rasti skrydžių, kuriais galėtų skristi vienas šuo, dėl pandemijos apribojimų buvo misija neįmanoma. Taigi Zoe nusprendė paieškoti internete žmogaus, kuris Pip galėtų perskraidinti.

Jai padėti pasisiūlė Melissa Young, kuri dirba šunų gelbėjimo fonde „Sparky Foundation“. Los Andžele šunytę ji perdavė „Jetpets“ bendrovei, kuri ir turėjo nugabenti ją į Naująją Zelandiją, o iš ten importuoti į Australiją.

Pip atskrido į Naująją Zelandiją liepos 23 dieną. Naktį ji praleido karantine, tuomet buvo nuskraidinta į Melburną, Australijoje, kur dar dešimt dienų turėjo praleisti karantine. Tai yra būtina sąlyga visiems į Australiją importuotiems gyvūnams.

Pip skristi į Sidnėjų turėjo rugpjūčio 3 dieną, tačiau buvo įvestas karantinas. Taigi kurį laiką prižiūrėti Pip sutiko Melburne gyvenantis Zoe brolis. Jis Pip nupirko keturis skirtingų skrydžių bilietus, tačiau visi jie buvo atšaukti.

Nepaprastai ilga ir varginanti Pip kelionė namo patraukė ir žiniasklaidos dėmesį. Po publikuoto straipsnio „Sydney Morning Herald“ avialinijos „Virgin Australia“ pačios pasisiūlė parskraidinti šunytę namo.

View this post on Instagram

“Where’s Pip - is she ok?” So many friends have asked us this in the last few weeks since we landed in Sydney and a couple of times I’ve started blubbing. Because as those who know us will attest, Pip is actually our only daughter (and often our best behaved child!) and we had to leave her in the USA. So I miss her terribly, but actually my tears are more of gratitude because my dear friend Lynn in North Carolina took Pip In with without hesitation and just a day’s notice. Then she proceeded to find yet another insanely beautiful human called @insteinbergram who along with her uber cool sidekick @franklydogly has become Pip’s foster mumma. Ellen and Lynn are like her guardian angels and in the last month have helped Pip to navigate enormous change. This time last month Pip was in the Gulf Stream 80 miles offshore barking at dolphins. Today she turned two years old, dug some holes in the garden and Ellen hosted her birthday party! Frankly the Dog kindly helped her eat some party treats and she looked mildly interested as we all sang her happy birthday (honestly she coulda looked a bit more excited, but there you go!) Anyway she’s insanely lucky to have such a lovely foster home and people who care for her - she looks sooo happy there and for this we are so very grateful. Now we’re working to get Pip home to Australia ASAP when flights resume. Thank you Lynn and Ellen, you’re simply fabulous human beings #guardianangels #amazinghumans #covidfoster #theadventuresoffranklyandpip #gulfstreamdolphins #landlubberdog #doxie #weinerdog #sausagedog #noplansjustoptions

A post shared by No Plans Just Options (@noplans.justoptions) on

Kai Pip rugpjūčio 11 dieną galiausiai pasiekė Sidnėjų, jos pasitikti į oro uostą atvyko visa šeima. Su savo mylima augintine jie susitiko po penkių mėnesių – būtent tiek truko ilga šunytės kelionė namo. Pasitikti Pip į oro uostą atvyko ir vietos žurnalistai, ir televizijų operatoriai – susitikimas buvo išties emocingas.

VIDEO: Welcome Home Pip

„Labiausiai bijojome, kad po šitiek laiko ji mūsų visai neprisimins. Tačiau, kai tik ji išgirdo mūsų balsą, tuojau pat atbėgo ir šoko mums į glėbį. Tikrai nuostabu, kad po tiek laiko mes pagaliau ją susigrąžinome!“, – pasakoja Zoe.

Pip kelionė namo

  • kovo 27 diena: Eilbeck šeima prišvartuoja savo jachtą prie Hilton Head salos, Pietų Karolinoje. Zoe Elbeck nuveža Pip į Šiaurės Karoliną, ir perleidžia ją globoti draugei Lynn Williams.
  • balandžio 4: Pip pervežama į Ellen Steinberg namus Hilsbore, Šiaurės Karolinoje.
  • liepos 19: su gyvūnų gelbėtoja Melissa Young su Pip skrenda į Šarlotę, Šiaurės Karolinoje ir tada į Los Andželą.
  • liepos 21: po nakties viešbutyje, Pip leidžiasi į 13 valandų skrydį krovininiu lėktuvu iš Los Andželo į Oklandą, Naująją Zelandiją.
  • liepos 24: Pip skrenda iš Oklando į Melburną, Australijoje, kur uždaroma į karantiną dešimčiai dienų.
  • rugpjūčio 11: Pip skrenda iš Melburno į Sidnėjų ir galiausiai susitinka su savo šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas