Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 11

6 tikrų inovatorių bruožai. Pasitikrinkite – ar jūs irgi jų turite?

Žmonės, mokantys žvelgti į ateitį, turi daug bendrų bruožų. Pirma, jie kuria inovacijas – ir tai dažniausiai padaro ne vieną, o kelis kartus. Steve'as Jobsas netapo žinomas tik dėl vieno savo produkto.
Lyderystė
Lyderystė / 123RF.com nuotr.

Jis buvo žinomas, nes sukūrė keletą. Jeffas Bezosas ir Elonas Muskas nepasitenkino viena sėkmės istorija. Jie nutiesė sau kelią į dešimtis jų. Nors gali pasirodyti, kad tokio tipo žmonėms „kepti“ inovacijas yra vos ne kasdienis dalykas, iš tiesų yra kitaip. Daugumai žmonių sunku tapti inovatoriais daugiau negu vieną kartą.

Jie sukuria sėkmingą produktą ar įmonę, pasiima pelnytą atlygį, kuriuo džiaugiasi, o tada vis bando ir bando pakartoti savo pačių sėkmę.

Mes dirbame inovacijų srityje ir šiame straipsnyje norėtume aptarti tas šešias visiems „sėkmingiems“ inovatoriams būdingas savybes, kurias pastebėjome per daugelį metų. Dėl šių bruožų tokie žmonės išlaiko motyvaciją ir entuziazmą savo veiklai ir dega aistra nuolat kelti savo kūrybinių ribų kartelę.

Šie žmonės trokšta pakeisti likusio pasaulio nuomonę apie tai, kas yra „įmanoma“. Kokie gi yra išskirtiniai jų bruožai?

1. Aiški vizija ir nenumaldomas žinių troškulys

Smalsumas yra neišsenkantis įkvėpimo šaltinis. Vienas iš požymių, kad žmogus – puikus inovatorius, yra smalsumas, atvirumas ir noras mąstyti peržengiant įprastų paradigmų ribas.

Ten, kur daugumai žmonių vienodumas asocijuojasi su patogumu, inovatoriai linkę jį atmesti. Jie nori peržengti savo patogumo ribas – tiek, kad galų gale daugelis kitų žmonių šiame procese ima jaustis šiek tiek nepatogiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas