Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 05

Agnės laiškas mamai. „Visuomet tikiu tavo žodžiais. Tu tokia nuostabi!“

Kviečiame dalyvauti 15min GYVENIMAS konkurse „Laiškas mamai“ ir išreikšti savo jausmus žmogui, kuris jus augino ar tebeaugina, vis suteikdamas naujų gyvenimo pamokų.
Mama su dukra
Mama su dukra / 123RF.com nuotr.

Pateikiame Agnės laišką.

Kiekvienas žmogus gyvenime turi kažką brangaus: svajones, prisiminimus, ir žinoma, visame pasaulyje brangiausią žmogų – MAMĄ. Joje sutelpa viskas: svajonės, džiaugsmas, laimė ir vaikystė. Vienintelei Mamai aš visą gyvenimą liksiu skolinga.

Niekada gyvenime negalėsiu išreikšti padėkos Tau, Mamyte. Tavo lopšinės, Tavo mylavimai, Tavo sukurtas pasakų pasaulis supo mane nuo vaikystės.

Tu išugdei man didelę meilę knygoms. Myliu jas kaip ir Tu, knygos turi savotišką dvasią ir energiją. Skaitydama jaučiuosi praturtėjusi, knygos augina sielą ir stiprina.

Tu išugdei man jausmą stiliui, grožiui ir elegancijai. Esi mano nuolatinė stilistė ir patarėja. Mamyte, aš dar iki šiol jaučiu vaikystės vaflių skonį ir namus, kvepiančiais pyragais. Ačiū, kad sukūrei jaukią namų oazę, į kurią visada gera sugrįžti.

Mama, Tu mano pasauliui nupiešei sparnus ir visada geromis mintimis skatini skristi į priekį. Visuomet tikiu Tavo žodžiais ir žinau, kad bus taip, kaip pasakei. Tu visada nori gero man ir sesei. Ačiū, kad išugdei tokį stiprų ryšį, kad laikytumėmės viena kitos, nesvarbu, kad ir skiria kilometrai, bet visada jaučiu Tavo ir sesės tylų buvimą šalia. Niekada, tikrai niekada nepamiršiu ir neleisiu niekam sugriauti šio brangaus pasaulyje ryšio, kurį turi ir saugo kiekvienas žmogus, gaudamas jį lyg dovaną iš Mamos.

Tu esi amžinai neišsakyta išmintis ir stebuklų versmė.

Nesvarbu, kiek metų – trys, trisdešimt ar šešiasdešimt, – mums reikia Mamos. Ar gali būti didesnė dovana už mūsų pačių gyvenimus? Galbūt kurią nors akimirką suskaus širdį, kad per mažai Tave mylėjau. Bet ar mano meilė būtų didesnė už Tavo?

Mamyte, kaip Tau atsidėkoti, kai Tu tokia nežemiškai paprasta, mylinti ir nuostabi? Neradau šiltesnio ir švelnesnio padėkos žodžio už kukliai paprastą “ačiū“. AČIŪ, Mama, kad Tu esi. Ačiū Tau už saulę, pirmuosius žingsnius, už tai Tau dėkoju, kad galėjau svajoti, matyti dangų ir gėles. Tu esi amžinai neišsakyta išmintis ir stebuklų versmė.

Tik Tau vienai šiandien padovanosiu pačius pirmuosius rytmetinės saulės spindulius, kad blyškioji aušra įdėtų savo raudonį į Tavuosius skruostus. Tik Tave vieną papuošiu tirštųjų rūkų skraiste, persegsiu vaivorykštės juosta, įsegsiu į Tavo plaukus margaspalvę gėlę, kuri dar alsuos rytmetine gaiva. Aš sukviesiu visus paukščius po langais, kad kas rytą girdėtum jų nuostabią muziką.

Mama, aš paskolinsiu šypseną, kai neturėsi jėgų būti linksma. Aš paskolinsiu džiaugsmą, kad tik Tu neliūdėtum. Aš padarysiu viską, Mamyte, kad tik Tu būtum laiminga.

Didelė laimė yra turėti šalia Mamą. Vertinkime jas, kol dar galime apkabinti. Buvimas su šeima man vienas iš dalykų, kuris daro mane laimingą. Nes nieko nėra nuostabesnio už buvimą su mylimais žmonėmis. Toks laikas ir yra mano laimė.

Agnė


Dalyvaukite konkurse „Laiškas mamai“

Kviečiame dalyvauti 15min GYVENIMAS konkurse „Laiškas mamai“.

Rašykite apie mamos įsimintiniausią pamoką, tobulai su mama praleistą dieną. Ar gerai pažįstate savo mamą ir suprantate, kokius sprendimus jai teko priimti ir kodėl?

Kokia jūsų mama? Ką prisimenate iš vaikystės?

Atrinktus laiškus publikuosime 15min GYVENIMAS skiltyje. Laiškų lauksime adresu gyvenimas@15min.lt iki gegužės 6 dienos. Nurodykite savo vardą ir pavardę (portale skelbsime tik vardą).

Ypač lauksime laiškų, kurie būtų iliustruoti jūsų mamos ar jūsų visos šeimos nuotrauka. Padirbėkite nuoširdžiai, atsiųskite ilgą laišką (ne 3–5 eilutes), nes dovana – gana solidi.

Jautriausio ir nuoširdžiausio laiško autoriui padovanosime automatinį kraujospūdžio matuoklį „Microlife“.

„Microlife“ nuotr./Kraujospūdžio matuoklis „Microlife“
„Microlife“ nuotr./Kraujospūdžio matuoklis „Microlife“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai