„Labai sunku laikyti, – fotografuojama pasiguodė moteris. – Nesvėrėme šio milžino, bet pažiūrėkite, jis visai sveikas. Ir kotas ne tiesiai nuaugęs, koks riestas.“
Pagramančio miške rasto baravyko galva – per 35 centimetrus. Tiesa, grybo Genovaitė maistui prisipažino nebenaudosianti, nes jau labai daug jų prisirinko.
„Šį milžiną sekmadienį radau. Išsimiegoję po pietų su vyru patraukėme į mišką. Labai daug grybautojų – mašina prie mašinos. Bet ir grybų šiemet gausu. Aišku, reikia žinoti vietas, nors savo dalį kiekvienas grybautojas randa“, – įspūdžiais dalijosi Genovaitė.
Moteris papasakojo ir kaip grybus ruošia žiemai: apvirusi su druska juos šaldiklyje užšaldo.
„Tiek, kiek mums dviem reikia vienam kartui – apie litrą į maišelius sudėjusi sušaldau“, – sakė Genovaitė.
Smalsu buvo sužinoti mėgstamiausio grybų patiekalo receptą.
„Grybų kotletukai. Sumalu grybus, įberiu druskos, pipirų pagal skonį, truputį krakmolo ar miltų, kiaušinį įmušu ir apvolioju džiūvėsėliuose. Ir greita, ir skanu, ir kalorijų nedaug“, – šypsodamasi pasakojo Genovaitė.