Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 22

Aistringą grybautoją nustebino baravykas milžinas

Nors vasara šiemet nelepino nei saule, nei šiluma, rudens gėrybėmis negali atsidžiaugti į mišką ir pailsėti, ir žiemai atsargų sukaupti išsiruošę tauragiškiai. Džiūgauti tikrai yra kuo – į redakciją užsukusi tauragiškė Genovaitė vos nulaikė sveikutėlį milžiną baravyką.
Pagramančio miškuose rastas baravykas milžinas
Pagramančio miškuose rastas baravykas milžinas / Raimondos Alysienės nuotr.
Temos: 2 Baravykas Grybai

„Labai sunku laikyti, – fotografuojama pasiguodė moteris. – Nesvėrėme šio milžino, bet pažiūrėkite, jis visai sveikas. Ir kotas ne tiesiai nuaugęs, koks riestas.“

Pagramančio miške rasto baravyko galva – per 35 centimetrus. Tiesa, grybo Genovaitė maistui prisipažino nebenaudosianti, nes jau labai daug jų prisirinko.

„Šį milžiną sekmadienį radau. Išsimiegoję po pietų su vyru patraukėme į mišką. Labai daug grybautojų – mašina prie mašinos. Bet ir grybų šiemet gausu. Aišku, reikia žinoti vietas, nors savo dalį kiekvienas grybautojas randa“, – įspūdžiais dalijosi Genovaitė.

Moteris papasakojo ir kaip grybus ruošia žiemai: apvirusi su druska juos šaldiklyje užšaldo.

„Tiek, kiek mums dviem reikia vienam kartui – apie litrą į maišelius sudėjusi sušaldau“, – sakė Genovaitė.

Smalsu buvo sužinoti mėgstamiausio grybų patiekalo receptą.

„Grybų kotletukai. Sumalu grybus, įberiu druskos, pipirų pagal skonį, truputį krakmolo ar miltų, kiaušinį įmušu ir apvolioju džiūvėsėliuose. Ir greita, ir skanu, ir kalorijų nedaug“, – šypsodamasi pasakojo Genovaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai