Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 23

Kokias spalvų tendencijas rekomenduoja „Sadolin“ 2024 metams?

„Kai pasaulis atrodo trapus ir sudėtingas, mums reikia erdvės, kurioje galėtume pabūti, persiorientuoti ir pasitikti ateitį, su kuria siejame save. Pakeisti pasaulį gali būti neįmanoma, tačiau pakeisti Sadolin pasaulį – yra įmanoma. Su Sadolin „Metų spalva 2024“ ir trimis naujomis paletėmis norime suteikti galimybę paversti savo gyvenamąsias ir darbo erdves tokiomis, kokių mums reikia“ - Heleen Van Gent, „AkzoNobel“ pasaulinio estetikos centro kūrybos vadovė.
Šiltų spalvų istorija
Šiltų spalvų istorija / „Sadolin“ nuotr.

Kiekvienais metais „ColourFuturesTM“ leidimas prasideda nuo minčių lietaus, skirto tendencijų prognozavimui. Per pastaruosius du dešimtmečius pakvietėme daugybę dizaino ekspertų iš visų pasaulio kampelių, kad jie padėtų mums suprasti, kur eina pasaulis ir kas turės įtakos Sadolin gyvenimui. Asmeninių pristatymų sesijoje jie nukelia mus į atradimų kelionę ir supažindina su atsirandančiais modeliais. Nuo ekonominių pokyčių iki kultūrinių bei politinių įvykių – kiekvienas gyvenimo aspektas yra apsvarstytas, nes tai nustato pasaulines tendencijas, kurios atsispindi Sadolin spalvų istorijose.

„Sadolin“ nuotr. /tendencijos
„Sadolin“ nuotr. /tendencijos

Sadolin tendencijų prognozės bendraautoriai yra iš įvairių disciplinų – dizaino, architektūros, žurnalistikos, technologijų, jie suteikia mums turimą unikalų ir vertingą požiūrį į gyvenimą savo srityje ir pasaulio dalyje. Šiais metais Sadolin diskusijos apėmė viską – nuo „Milano dizaino“ savaitės iki „Metaverse“ pasaulio, nuo Konfucijaus paprastumo iki maksimalistinės „Cluttercore“ interjero idėjos. Svarbiausias jausmas, kilęs iš Sadolin minčių lietaus? Kad žmonės, kur jie bebūtų, ieško to paties priklausymo jausmo, sielos ramybės ir džiaugsmo akimirkų.

1-oji tendencija: priklausymo siekis

Priklausymo jausmas suteikia mums pagrindą po kojomis. Tai suteikia mums raminantį jausmą, kad esame dalis kažko didesnio už save, nesvarbu, ar tai Sadolin šeima, bendruomenė ar platesnis pasaulis. Permainų ir nestabilumo laikais kaip niekad svarbu sukurti erdvę, kuri pasakotų Sadolin pačių istoriją; tokią erdvę, kurioje jausimės kaip tikruose namuose.

2-oji tendencija: ramybės siekis

Kai gyvenimas yra sudėtingas ir patiriame informacijos perteklių, mums reikia erdvės, kad galėtume išvalyti savo protą, išsivaduoti iš įtampos ir suprasti dalykus, kurių mums iš tikrųjų reikia – šviesą, orą, gamtą, meilę. Namuose galime susikurti savo šventovę, sutelkdami dėmesį į šiuos paprastus turtus. Galime padaryti pauzę, atsitraukti ir iš naujo atrasti aiškumą bei ramybę.

Kaip tendencijas paverčiame spalvomis?

Pasirinkę „vietą, kuriai priklausote“ kaip įkvėpimo šaltinį, Sadolin spalvų ekspertai Pasauliniame estetikos centre ėmėsi kurti Metų spalvą, kuri įkūnytų šiltą ir jaukų priklausymo jausmą. Siekėme švelnios ir prieinamos spalvos, kuri namuose taptų tarsi asmeniniu prieglobsčiu nuo išorinio gyvenimo iššūkių. Norėjome pozityvios ir subtilios pagrindinės spalvos, kuri pati savaime gražiai atrodytų paprastame interjero projekte, kartu išryškindama ir daugelį kitų spalvų. Rezultatas? Darni spalvų kolekcija, leidžianti paprastai susikurti tokį jausmą, kokio jums reikia.

„Sadolin“ nuotr. /Džiaugsmo siekis
„Sadolin“ nuotr. /Džiaugsmo siekis

3-ioji tendencija: džiaugsmo siekis

Įtampos kupiname pasaulyje mums reikia viso įmanomo džiaugsmo, kurį galime patirti, o tyrimai parodė, kad net ir mažiausia laimės dalelytė gali paskatinti smegenis mąstyti ir jaustis pozityviai. Sadolin namai gali būti ta vieta, kurioje švenčiame kasdienes akimirkas, teikiančias mums malonumą; tapti įkvepčiančiomis erdvėmis, kurias galite užpildyti džiaugsmu, fantazija ir gėlėmis.

Šiandien su pasididžiavimu pristatome Sadolin 2024-ųjų metų spalvą Sweet EmbraceTM – viskas apie tai, kaip susikurti savo ypatingą vietą, pakeičiant savo namus spalvos dėka.

Įkvėpta plunksnos švelnumo ir vakaro debesų subtilumo, Sadolin Metų spalva gali suteikti stabilumo, ramybės ir jaukumo gyvenamosioms bei darbo erdvėms. Tai subtilus atspalvis, kuris keičiasi priklausomai nuo šviesos, bet visada suteikia erdvei šilumos. Sadolin Metų spalva yra ne tik subtilus ir gilus atskiras atspalvis, bet kartu yra ir tvirtas pagrindas daugeliui kitų tonų. Kartu mes sukūrėme tris labai skirtingas spalvų paletes, ir tai suteikia kiekvienai iš jų individualią asmenybę.

Sukurtos kartu su Sadolin Metų spalva Sweet EmbraceTM, šios spalvos sukuria darnią, transformuojančią ir lanksčią kolekciją. Jos siūlo Sadolin klientams galimybę sukurti daugybę skirtingų ir įspūdingų spalvų derinių – nuo lengvų ir paprastų projektų iki labiau nuotaikingų. Atraskite savo namus su spalvomis, galinčiomis sukurti vietą, kuriai priklausote:

Šiltų spalvų istorija

Universalūs, žemiški tonai, suteikiantys priklausymo visumai jausmą ir daug komforto. Šilti natūralaus akmens, dirvožemio ir molio atspalviai – ši pasaulinių žemės atspalvių šeima gali padaryti kambarį pažįstamą ir viliojantį. Kadangi šios spalvos turi tą patį švelnų atspalvį, jos puikiai tinka naudoti kartu, kad būtų sukurtas jaukus ir apgalvotas vaizdas. Čia Sadolin dažais sukurta spalvų tėkmė pereina nuo švelniai rožinės iki alyvinės, kaip vakaro dangus – efektas, kuris puikiai dera su natūralia šviesa ir suteikia šilumos šioms erdvėms.

„Nuo Viduržemio jūros molio iki Afrikos smėlio, šie universalūs žemiški tonai atrodo pažįstami ir raminantys“, Heleen van Gent.

Šie universalūs žemės atspalviai yra puikus fonas natūralioms medžiagoms, tokioms kaip molis, terakota ir mediena. Iš gamtos pasiskolintos spalvos taip pat sukuria atvirą ryšį su išoriniu pasauliu.

Šalia šiltos terakotos, šios švelnios rožinės spalvos atrodo subtiliai, rafinuotai ir ne per daug sentimentaliai.

Naudojama atskirai arba derinama su gilesne rožine Sadolin šiltų spalvų istorijoje, Sweet EmbraceTM spalva gali sukurti gražiai šiuolaikišką ir originalų foną.

„Sadolin“ nuotr. / Atraskite savo namus su spalvomis, galinčiomis sukurti vietą, kuriai priklausote. Kokias spalvų tendencijas rekomenduoja Sadolin 2024 metams?
„Sadolin“ nuotr. / Atraskite savo namus su spalvomis, galinčiomis sukurti vietą, kuriai priklausote. Kokias spalvų tendencijas rekomenduoja Sadolin 2024 metams?

Ramių spalvų istorija

Švelnūs žalsvi ir melsvi atspalviai suteikia aiškumo ir dvasios ramybės. „Nuo šalavijo žalios iki jūros mėlynos spalvos – šie takūs tonai gali padėti mums atsipalaiduoti ir jaustis ramiai“, Heleen van Gent.

Šiandieniniame užimtumo kupiname pasaulyje mums reikia vietos, kur galėtume atsijungti ir išvalyti savo mintis. Namų interjeras su paprastesniu, švelniu dekoru gali padėti, o ramių spalvų istorija siūlo puikias sudedamąsias detales. Įkvėpti miškų ir jūros peizažų tonų, vandens mėlynumo ir žalumo atspalviai gali suteikti ramumo ir aiškumo pojūtį.

Jie taip pat puikiai dera su natūraliomis medžiagomis – medžiu, kamščiamedžiu, vilna: paprastais, nepakankamai vertinamais gamtos lobiais, galinčiais įnešti į namus grožio ir autentiškumo.

„Sadolin“ nuotr. / Atraskite savo namus su spalvomis, galinčiomis sukurti vietą, kuriai priklausote. Kokias spalvų tendencijas rekomenduoja Sadolin 2024 metams?
„Sadolin“ nuotr. / Atraskite savo namus su spalvomis, galinčiomis sukurti vietą, kuriai priklausote. Kokias spalvų tendencijas rekomenduoja Sadolin 2024 metams?

Pakilių spalvų istorija

Kai metas sudėtingas, norime, kad namai būtų kupini laimės ir jaukumo, ir galėtų padėti mums jaustis pozityviai. Sadolin pakilių spalvų istorija skirta smagiam laiko leidimui su jomis. Šiuolaikiškas švelnių alyvinių ir geltonų spalvų derinys puikiai tinka kurti žaismingas kombinacijas, kurios gali pagyvinti bet kurią patalpą, neatrodydamos per daug įžūliai ar įkyriai. Tai spalvos, kurios puikiai dera su natūraliomis medžiagomis ir išryškina bet kokią baldų kolekciją. Viskas, ką dar turėtumėte pridėti – tai puokštė gėlių.

Subtilūs ir vienas kitą papildantys švelnūs pasteliniai tonai yra idealios sudedamosios dalys įspūdingam dažymo efektui sukurti – nesvarbu, ar tai būtų suskaidyta, ar vienos spalvos sienas).

„Sadolin“ nuotr. /Atraskite savo namus su spalvomis, galinčiomis sukurti vietą, kuriai priklausote. Kokias spalvų tendencijas rekomenduoja Sadolin 2024 metams?
„Sadolin“ nuotr. /Atraskite savo namus su spalvomis, galinčiomis sukurti vietą, kuriai priklausote. Kokias spalvų tendencijas rekomenduoja Sadolin 2024 metams?

Geltonos spalvos potėpis ar rožinės spalvos prisilietimas gali pakelti bet kurios erdvės nuotaiką

Tai spalvos, kurios atranda linksmumo faktorių, kad ir kur jos būtų naudojamos. Jos suteikia teigiamą, energingą foną bet kokiam objektų deriniui

Spalva yra transformuojanti. Ryškios geltonos ir švelnios rožinės spalvos derinys ant sienų suteiks kambariui nuotaiką. Šviesioje erdvėje, pavyzdžiui, šiame daugiaaukščio miegamajame, šie malonūs pasteliniai tonai paryškina šviesą ir sušvelnina griežtus langų kraštus; ramesnei erdvei jie gali suteikti patrauklios šilumos

Viena svetainė, keturios nuotaikos

Siekdami įkvėpti klientus su 2024-ųjų Metų spalva ir trimis naujomis paletėmis, sukūrėme vaizdų biblioteką. Pavaizduoti pagrindinės namų erdvės, naudojant populiariausius interjero paieškos terminus – svetainė, miegamasis, virtuvė, darbo erdvė. Kiekvienas kambarys rodomas nudažytas tik Metų spalva ir kiekvienos paletės atspalviais siekiant parodyti, koks skirtingas pojūtis gali būti sukurtas. Taip pat įtraukėme kadrus „prieš“, kad sukurtume pilną spalvų istoriją „prieš ir po“.

Šiandieninė svetainė yra „pasidaryk viską“ erdvė. Tai ne tik vieta atsipalaiduoti ir pramogauti, bet taip pat gali būti valgomojo ar darbo vieta. Klientams reikia, kad šis kambarys būtų naudojamas taip, kaip jiems tinka, ir čia padeda Sadolin individualios spalvų istorijos. Sadolin lengvai naudojamos paletės siūlo įvairius spalvų derinius, kurie suteikia kambariui labai skirtingas nuotaikas. Šiais metais pridėjome supaprastintą išvaizdą – svetainę, nudažytą tik Metų spalva – kad parodytume žmonėms, kokia efektyvi gali būti pati viena Sweet EmbraceTM.

„Sadolin“ nuotr. /Svetainė
„Sadolin“ nuotr. /Svetainė

Vienas miegamasis, keturios nuotaikos

Miegamasis turėtų būti šventovė – vieta, kur galime atsijungti ir jaustis visiškai atsipalaidavę. Tačiau tai, kaip tai atrodo, kiekvienam bus individualu, o mūsų spalvų istorijos gali padėti klientams sukurti tai, ką jie nori. Siūlome ne tik daugybę įkvepiančių spalvų derinių, bet ir sukūrėme lengvai gyvendinamas dažymo efektų idėjas – nuo spalvos blokavimo iki spalvos srautų. Tokiu būdu kiekvienas gali susikurti kažką individualaus, kas jam tiktų, nesvarbu, kokio dydžio ar išplanavimo kambarys.

„Sadolin“ nuotr. /Miegamasis
„Sadolin“ nuotr. /Miegamasis

Viena virtuvė, keturios nuotaikos

Gali būti, kad virtuvės erdvę gali lengvai perimti funkcionali įranga ir buitinės technikos gaminiai, tačiau sumaniai panaudojus spalvas ji gali atrodyti tokia pat asmeniška ir patraukli, kaip ir bet kuris kitas kambarys namuose – tai labai svarbus veiksnys, nes tai vieta, kurioje mes praleidžiame tiek daug laiko. Vienos spalvos visa apimantis vaizdas su Sweet EmbraceTM gali gražiai supaprastinti ir sušvelninti pagalbinę erdvę. Taip pat ir kitos Sadolin spalvų istorijos padės bet kuriai virtuvei atrodyti unikaliai, patraukliai ir būti jaukia namų dalimi.

„Sadolin“ nuotr. /Virtuvė
„Sadolin“ nuotr. /Virtuvė

Viena darbo erdvė, keturios nuotaikos

Namų ofisas jau tapo neatsiejama namų dalimi, nes atrodo, kad hibridinis darbas išliks ir toliau. Tačiau dažnai būna, kad žmonės neturi patalpos, skirtos darbui ar biurui, todėl spalvos tampa dar svarbesnės kaip būdas apibrėžti darbo vietą įvairiose namų vietose. Sadolin spalvų istorijos gali padėti sukurti bet kokią aplinką, kurios klientams reikia – nuo paprasto, vienspalvio projekto iki spalvų blokų ir kontrastų, kurių kiekvienas atneš labai skirtingą nuotaiką.

„Sadolin“ nuotr. /Darbo erdvė
„Sadolin“ nuotr. /Darbo erdvė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas