Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 05

Aušros dekoruoti velykiniai kiaušiniai traukia žvilgsnius: atskleidė būdą, kaip taip padaroma

Aušrai Teišerskytei-Steponkienei Velykos yra svarbi šventė. Moteris su šeima ne tik per ją tradiciškai margina kiaušinius, bet ir dekoruoja juos dar gerokai prieš Velykas. O specialia technika papuošti margučiai išties traukia akį. „Smulkus darbas, reikia kantrybės, krapštymosi“, – sako ji.
Aušra Teišerskytė-Steponkienė išskirtinai dekoruoja kiaušinius
Aušra Teišerskytė-Steponkienė išskirtinai dekoruoja kiaušinius / Asmeninio albumo nuotr.

Aušros šeima Velykoms visada ruošiasi atsakingai. Per pačią šventę jie kiaušinius dažniausiai margina vašku, kartais pasitelkia ir kitas priemones, o štai dar prieš tai Aušra mėgsta sukurti tikrus meno kūrinius.

„Kvilingo techniką naudoju jau 10 metų. Anksčiau esu bandžiusi taip ir atviruką ar dar ką nors dekoruoti. Vis kažką naujo sugalvoju“, – pasakoja A.Teišerskytė-Steponkienė.

Asmeninio albumo nuotr./Aušros Teišerskytės-Steponkienės dekoruoti kiaušiniai
Asmeninio albumo nuotr./Aušros Teišerskytės-Steponkienės dekoruoti kiaušiniai

Aušra šią techniką rado internete ir būtent ten išmoko, kaip taip galima dekoruoti kiaušinius.

„Šiais laikais internetas visagalis – pasijungi ir išmeta įvairių technikų“, – šypteli A.Teišerskytė-Steponkienė.

Anot Aušros, tokiam kiaušinių dekoravimui reikia tik popieriaus ir klijų. Kaip ji sako, galima nusipirkti jau paruoštas popieriaus juosteles, bet tai kainuoja gerokai brangiau, tad moteris jas susipjausto pati.

„Aš naudoju A4 formato spalvotą popierių. Su liniuote susižymiu, darau kelių milimetrų pločio juosteles, tuomet supjaustau. Paskui priklijuoju su lipalu, – aiškina A.Teišerskytė-Steponkienė. – Klijuoju ant išpūsto kiaušinio. Yra tokių, kurie naudoja plastmasinius, bet man nepatiko – atrodo negyvai.“

Nuo vaikystės įvairiais rankdarbiais užsiimti mėgstanti Aušra atskleidžia, kad toks kiaušinių dekoravimo būdas pareikalauja nemažai laiko – tam reikia skirti gerokai daugiau nei valandą ar dvi.

„Jei skaičiuojame su juostelių pjaustymu, tai kaip išėjus į darbą nuo 8 iki 17 valandos – per šį laiką būtų padarytas vienas kiaušinis. Smulkus darbas, reikia kantrybės, krapštymosi. Galima ir greičiau padaryti, bet tuomet gali išterlioti.

Kai prisitraukiu kitų darbų nuotraukas internete, matau, kad nėra itin tvarkingai padaryta. Man taip netinka“, – tikina A.Teišerskytė-Steponkienė.

Aušra priduria, kad jos puošiami kiaušiniai yra pakankamai tvirti ir, norint juos sutrupinti, reikia įdėti pastangų.

„Kiaušinis apklijuojamas lipalu, sunaudoju mažiausiai du popieriaus lapus, tad jis pasidengia sluoksniu, kuris apsaugo. Būna, nukrenta, bet vis tiek nesudūžta, – sako A.Teišerskytė-Steponkienė. – Per tiek metų buvo tik kartas, kai sudužo vienas kiaušinis, nes ant jo atsisėdo. Reikia tam fizinės jėgos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas