Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 14

Tinklaraštininkė Barbora Butkutė: Jei motyvaciniai laiškai būtų nuoširdūs

Apie jūsų kompaniją nelabai ką žinau. Ieškausi darbo ir „cvonline“ suvedinėju visus įmanomus raktinius žodžius, kurie privestų prie padoriai apmokamų ir socialiai užtenkamai prestižiškų pareigybių.
Barbora Butkutė
Barbora Butkutė / Hernandez and Sorokina nuotr.

Jūsų internetinis puslapis pasirodė fainas, komandos nariai nuotraukose šypsosi ir jos visos atrodo funky, rekvizituose neturite skolų. Deja, niekas iš mano feisbuko ar linkedino draugų neatsiliepė apie jūsų kompaniją, tad apie jus žinau tiek, kiek rašote savo skyrelyje „apie“.

Turiu politikos mokslų bakalaurą, kuris truputį apie nieką arba, kaip kiti pasakytų, plačiai pritaikomas.

Turiu politikos mokslų bakalaurą, kuris truputį apie nieką arba, kaip kiti pasakytų, plačiai pritaikomas. Jis visiškai nesusijęs su tuo, kuo užsiima jūsų kompanija, kita vertus, aš dar ne visiškai suprantu jūsų pagrindinės veiklos. Studijų laikais mokymai ir konferencijos tikrai nebuvo mano prioritetas, bet jei labai reikia, galiu ką nors pritempti iš atsitiktinių renginių.

Kalbant apie analitinius įgūdžius, tai aš ne kvaila, bet tikrai ne genijus, kitaip vargu ar jums rašyčiau. „Exceliui“ funkcijas dažniausiai gūglinu arba paprašau draugo, kuris dirbo KPMG, pagalbos.

Galėčiau sakyti, kad mano mąstymas orientuotas į problemos sprendimą, tačiau tai nebūtų labai išskirtinis homo sapiens pasiekimas. Kūrybiškumas ir inovatyvumas priklauso nuo to, ar užsienis, ypač Estija, jau įgyvendino tą naujovę ir ar apie ją galima pasiskaityti angliškai internete (mokami straipsniai nesiskaito).

Man patinka kovos menai ir poezija, bet neįsivaizduoju, kodėl jums tai turėtų rūpėti.

Man patinka kovos menai ir poezija, bet neįsivaizduoju, kodėl jums tai turėtų rūpėti. Prancūziškai šneku kreivai, bet jei pas jus daugiau nėra mokančių šią kalbą, tai galiu sakyti, kad puikiai.

Savo charakterio nenoriu apibūdinti, jei kartais turite mintyse konkrečiai, kokio tipo žmogaus norite. Žinoma, visada galiu pridurti, kad esu ir puiki komandos narė, ir individualistė, ir lyderė.

Labai tikiuosi, kad pakviesite į interviu, tada vis tiek lengviau atitaikyti atsakymus, kurių jums reikia. Nežinau, ar tiksiu jūsų kompanijai ir jūsų komandai, man svarbiau, ar jūs mokėsite normalų atlyginimą (galima tikėtis štukos?) ir ar rengiate pusryčius kompanijos sąskaita.

Nekantriai lauksiu jūsų kvietimo. „Lorem ipsum dolor sit amet“

Pagarbiai

BB

Barbora Butkutė – sveikatos ekonomistė, tinklaraščio „Vaiskus dangus“ autorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas