Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto paieškos sostinės senamiestyje: bendro gyvenimo namai ar nuomojamas būstas?

Būstas sostinės senamiestyje, menantis ne vieną dešimtmetį ir dažnai kiek gąsdinantis šildymo kainomis, ar centrinėje miesto dalyje įsikūrę naujutėlaičiai bendro gyvenimo namai, siūlantys ne tik modernius kambarius, bet ir skalbyklos, žaidimo, mokymosi erdves ir kitas paslaugas? 15min domėjosi, kokie šių alternatyvų kaštai bei privalumai.
„Solo Society City House Vilnius“
„Solo Society City House Vilnius“ / Atstovų nuotr.

Studijoms besirengiantis jaunimas ar jaunieji profesionalai, besidairantys būsto sostinės širdyje, iš kur lengvai pasiekiamas Vilniaus šurmuliuojantis gyvenimas, šiuo metu gali rasti pasiūlymų būsto nuomai senamiesčio zonoje.

Už maždaug 20-30 kv. metrų būstą, priklausomai nuo lokacijos, prašoma 250-500 eurų nuomos mokesčio. Tiek norima už vieno kambario butus Subačiaus, Aušros vartų, Marijampolės ir kitose gatvėse. Papildomai, kaip įprasta, teks padengti šildymo, vandens, namo administratoriaus, interneto ir kitas susidariusias išlaidas.

Pastaraisiais metais nuomos alternatyvą jauniesiems profesionalams siūlo vadinamieji bendro gyvenimo namai (coliving), kuriuose gyvenimo tėkmė kitokia – čia užtikrinama privati gyvenamoji erdvė ir papildomos kompleksinės paslaugos.

Vienas naujausių tokio tipo objektų senamiestyje – „Solo Society City House Vilnius“. Kaip skelbiama šios bendrovės svetainėje, čia galima ištisus metus arba pagal poreikį tik tam tikrą periodą ar vos keletą dienų gyventi nuomojantis kambarį, taip pat naudojantis visa papildoma tokių namų infrastruktūra.

„Mūsų gyventojai – tai žmonės, norintys gyventi mieste. Mūsų privalumas – arti centro esanti lokacija, kuri atliepia klientų poreikį būti aktyviais miesto įvykių liudininkais“, – sako „Solo Society City House Vilnius“ atstovai.

Čia reguliariai vyksta renginiai bendruomenei, kurių metu gyventojai turi puikią progą užmegzti naujas draugystes, darbines bei studijų pažintis. Apie šios erdvės privalumus kalba ir pats pavadinimas, savyje talpinantis keletą prasmių: solo – tai kiekvienam būtinas individualios erdvės poreikis, o society – ryšiai, bendrystė, be kurios dienos nebūtų tokios spalvingos.

Atstovų nuotr./„Solo Society City House Vilnius“
Atstovų nuotr./„Solo Society City House Vilnius“

Ką gi siūlo bendro gyvenimo namai? Visų pirma, 17-20 kv. metrų kambarį su wifi ryšiu, 140×200 cm lova su patalynės komplektu, drabužių spinta ir darbo stalu. Patogumui – privati virtuvėlė su kriaukle, mini šaldytuvu, mikrobangų krosnele, elektrine kaitlente ir virduliu. Privatus vonios kambarys.

Kaip skelbia „Solo Society“, mėnesinė nuoma apima visas pagrindines komunalines paslaugas, įskaitant elektrą, vandenį, šildymą ir Wi-Fi, užtikrinant, kad neliktų jokių paslėptų išlaidų.

Tokia nuomos alternatyva, kelioms dienoms, savaitėms, mėnesiams ar metams, puikiai tinka dirbantiems nuotoliu, keičiantiems savo buvimo lokaciją ir norintiems patirti gyvenimą skirtinguose miestuose.

Atstovų nuotr./„Solo Society City House Vilnius“
Atstovų nuotr./„Solo Society City House Vilnius“

Platus bendrų patogumų spektras

Gyvenimas sostinės širdyje, naujutėlaičiuose namuose, nuo kurių stogo atsiveria Vilniaus panorama, atsikvėpti ar nuvyti prislėgusias mintis galima sporto salėje ar sėdus ant dviračio, lūkuriuojančio saugykloje, ramybę rasti mokymosi erdvėse ar ūpą kilstelti žaidimų kambaryje – visa tai siūlo bendro gyvenimo namai.

Bendro gyvenimo namuose siūlomos paslaugos kokybiškai kasdienybei:

• Poilsio zonos bendrose erdvėse.

• Bendros virtuvės didesniems maisto gaminimo poreikiams.

• Bendradarbystės erdvė, darbo ir mokymosi vieta, ideali nuotoliniams darbuotojams ir studentams.

• Sporto salė ir jogos kambarys.

• Skalbykla, kur patogios skalbimo ir džiovinimo paslaugos.

• Dviračių saugykla.

• Stogo terasa su nuostabiais vaizdais ir grynu oru.

• Mokymosi kambariai koncentruotam mokymuisi.

• Žaidimų kambarys praleisti laiką su draugais.

• Draugiška erdvė gyvūnams: už 15 eurų mėnesinį mokestį galima apsigyventi kartu su augintiniais.

Įsipareigojant 10-12 mėnesių gyvenamąja erdve su visais mokesčiais ir kitais paminėtais privalumais bendro gyvenimo namuose galima naudotis už 570 eurų per mėnesį. Ši erdvė išlieka puikia platforma sutikti bendraminčių, užmegzti naujas pažintis.

Atstovų nuotr./„Solo Society City House Vilnius“
Atstovų nuotr./„Solo Society City House Vilnius“

Projekto išskirtinumas

Anot šių namų kūrėjų, jauni žmonės ieško gyvenimo džiaugsmo ir mažiausiai nori rūpintis buitimi, administruoti ūkį. „Solo Society City House Vilnius“ bendras patalpas kasdien prižiūri valymo įmonė, o ūkio reikmėmis rūpinasi ūkvedys. Esant poreikiui už papildomą mokestį gyventojai gali užsisakyti valymo paslaugą savo kambariui.

Šiltuoju metų laiku sveikatinimuisi išnaudojama 5 aukšte esanti stogo terasa, kurioje vyksta pilates užsiėmimai. Dalis vietų rezervuota specialiai coliving'o gyventojams. Po užsiėmimų patogūs baldai terasoje kviečia pasimėgauti rytiniu kavos puodeliu ar įsitaisyti ant gultų pasisveikinimui su saule.

„Mūsų klientai – tai aktyvūs didmiesčių gyventojai, trokštantys patirčių kupino, patogaus, ilgalaikio apgyvendinimo, todėl „Solo Society City House Vilnius“ jiems yra alternatyvi paslauga, suteikianti saugią, komfortabilią gyvenamąją erdvę. Skirtingai nei nuomojami butai ar bendrabučiai, „Solo Society City House Vilnius“ suteikia puikų bendruomeninio ir privataus gyvenimo derinį“, – sako šių namų atstovai.

Namų gyventojai gali naudotis vidiniu kiemeliu, kuris ypatingai atgyja šiltuoju metų laiku – nuo 16 iki 22 val. tame pačiame komplekse įsikūręs baras kviečia įsigyti bei vaišintis maistu ir gėrimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas