Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 03

Mitas, kuriuo vis dar tikime: ar tikrai norint sukurti komfortą namuose reikia generalinio remonto?

Apsidairę beveik bet kuriuose namuose išvysite aibę išmanių prietaisų – telefonai, televizoriai, kompiuteriai, robotai siurbliai, į balsą reaguojantys kavos aparatai... tik bene pagrindinę komforto sąlygą, šilumą, dažniausiai vis dar reguliuoja rankenėlė ant radiatoriaus arba, geriausiu atveju, valdymo pultelis ant sienos, kur kažkada suvedėte norimus skaičius, o dabar jau net neprisimintumėte kaip juos pakeisti.
Vyras su šuniu
Vyras su šuniu / 123RF.com nuotr.

„Danfoss“ siūlo itin paprastą sprendimą – „Danfoss Ally“ – kuris beveik bet kurią šildymo sistemą gali paversti išmania.

„Kalbantis su žmonėmis dažnas tikrai pabamba, kad namuose tai per karšta, tai per šalta, bet... na, negi dabar keisi visą šildymo sistemą. Žmonėms atrodo, kad norint susikurti komfortą, namuose būtina daryti generalinį remontą, keisti radiatorius ar, individualiuose namuose, šildymo katilus, šildymo sistemas. Nors realiai užtenka pakeisti šilumą valdančias detales – termostatus ant radiatorių ar grindų šildymo paskirstymo vožtuvų“, – pasakoja „Danfoss“ projektų vadovas Justas Rutkauskas.

Partnerio nuotr./Išmani šildymo sistema
Partnerio nuotr./Išmani šildymo sistema

Jau anksčiau rinkai pristatę modernius skaitmeninius termostatus „Danfoss Eco“ ir šildymo valdymo sistemą „Danfoss Link“, šiemet vienas žinomiausių pasaulyje šildymo ir vėdinimo sistemų gamintojų rinkai pristatė kompleksinį šildymo sprendimą „Danfoss Ally“.

„Juokaujame, kad kaip visos sauskelnės kažkada buvo vadinamos „pampersais“, taip išmanios šildymo sistemos turėtų kada nors vadintis „Ally“, nes tai bene universaliausias sprendimas iš esmės pagerinti komfortą namuose tiek turint ribotą biudžetą, tiek norint šildymo sistemos, su kuria galima bendrauti balsu“, – tvirtina „Danfoss“ atstovas.

Matuoja kambario, o ne savo temperatūrą

Siekiant nedidelėmis sąnaudomis pagerinti komforto sąlygas radiatoriais šildomuose namuose, pakaks pakeisti termostatus išmaniais „Danfoss Ally“ elektroniniais įrenginiais.

„Nesvarbu kiek jūsų bute radiatorių, tačiau visų jų termostatus pakeisti „Danfoss Ally“ termostatais truktų, manau, trumpiau, nei išnešti šiukšles, nes termostatas pakeičiamas per pusę minutės ir praktiškai nesvarbu, kokios firmos ar modelio termostatas buvo įrengtas prieš tai. Šie gaminiai turi adapterius visiems populiariausiems modeliams“, – pasakoja J.Rutkauskas.

Partnerio nuotr./Išmani šildymo sistema „Danfoss Ally“
Partnerio nuotr./Išmani šildymo sistema „Danfoss Ally“

Kodėl reiktų keisti termostatą kuris dar veikia? Gal būt, kad veiktų dar geriau! Net jei jūsų namuose buvo elektroniniai, greičiau į temperatūros pokyčius nei mechaniniai reaguojantys termostatai, „Ally“ teikiamą naudą tikrai pajusite.

Visų pirma, nuo daugumos kitų modelių jis skiriasi tuo, jog temperatūrą matuoja net keliais jutikliais ir instaliuota programa leidžia jam sumodeliuoti ir vadovautis ta temperatūra, kuri yra už 20 cm nuo paties termostato. Tai yra, jis reaguoja ne į savo paties temperatūrą, o į kambario temperatūrą ir tai leidžia daug geriau valdyti temperatūrinio komforto lygį namuose.

Nors „Ally“ nuolatos stebi kambario temperatūrą, pats veikia labai ekonomiškai – su naujomis baterijomis gali veikti iki dviejų metų, o apie poreikį jas keisti informuos šviesos signalais.

Subtilaus minimalistinio dizaino termostatas itin funkcionalus – temperatūrą galima reguliuoti ant jo įmontuotu ratuku arba per specialią telefono programėlę. Pasirinktą temperatūrą matysite nedideliame ekranėlyje su šoniniu pašvietimu, kurį galima pasukti 180 laipsnių kampu į tą pusę, iš kurios patogiausia jį matyti.

Šiluma, valdoma balsu

Jei norite aukštesnės klasės išmanios šildymo sistemos – „Danfoss“ siūlo įsigyti programuojamą belaidį šildymo valdiklį „Danfoss Ally Gateway“, kuris sujungs visus šildymo prietaisus į vieną sistemą.

Beje, „Danfoss Ally“ termostatai turi galimybę prisijungti prie bet kurios šildymo sistemos, kuri naudoja populiarią „Zigbee“ technologiją.

„Bet jei iš esmės naujinate visą šildymo sistemą, tai vargiai rasite ką nors universalesnio su tiek daug galimybių nei „Gateway“. Vien tai, kad visa sistema telpa į mažesnę nei 10x10x2,3 cm dėžutę, kurią galite pasidėti namuose kur norite, daug ką pasako. Tai reiškia, kad namuose nereiks ardyti sienos, kad ją kažkur patalpintumėte ir išvedžiotumėte laidus, neatsiras papildomų technologinių interjero elementų“, – pasakoja „Danfoss“ projektų vadovas.

Nors šildymo valdymo „smegenys“ telpa į nedidelę dėžutę, gali jos tikrai daug. Į telefoną atsisiuntę programėlę nustatysite ir lengvai keisite temperatūros režimą kiekviename kambaryje.

,„Gateway“ skirtingai nuo daugelio sprendimų turi atmintį, kiek reikia laiko pakisti temperatūrai konkrečiame kambaryje ir temperatūrą valdo taip, kad išmušus numatytam laikui patalpoje jau būtų pasiekta reikiama temperatūra, kai daugumą namų šildymo sistemų nustatytu laiku tik pradeda šildyti ar vėsinti kambarį – dalinasi subtiliomis, bet maloniomis techninėmis charakteristikomis J.Rutkauskas.

Partnerio nuotr./„Danfoss Ally“ termostatai
Partnerio nuotr./„Danfoss Ally“ termostatai

„Danfoss Ally Gateway“ gali valdyti ne tik „Ally“ termostatus, bet ir su specialiu priedu suderinamas su grindų šildymo sistema „Danfoss Icon“ bei kai kuriais kitais priedais.

Kas gali būti maloniau, nei vakare tiesiog pasakyti – norėčiau truputį mažiau šviesos ir daugiau šilumos

„O itin modernių namų šeimininkai gali „Danfoss Ally Gateway“ prijungti prie išmanios namų valdymo sistemos „Alexa“ ar „Google Assistant“ ir valdyti šilumą kiekviename kambaryje balsu. Kas gali būti maloniau, nei vakare tiesiog pasakyti – norėčiau truputį mažiau šviesos ir daugiau šilumos“, – šypsosi J.Rutkauskas.

Daugiau informacijos apie šildymo valdymo sistemą „Danfoss Ally“ – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas