Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 19

Daugiau jokių piktžolių darže ir samanų trinkelėse: L.Liubertaitė atsakė, kas padės jas įveikti

Piktžolės darže ir gėlyne, o samanos – trinkelėse? Greičiausiai ši situacija pažįstama daugeliui. Nuo ko pradėti ją spręsti? O gal tai kova su vėjo malūnais?
Piktžolės
Piktžolės / 123RF.com nuotr.

Išties piktžolės gali atimti itin daug mūsų laiko, todėl verta pasinaudoti patarimais, kuriuos aptarėme su tinklaraštininke, apželdinimo kursų „Geltonas karutis“ organizatore Lina Liubertaite.

„Jeigu gėlyne ir darže jus erzina piktžolės, pirmiausia, ką galite padaryti – pasitelkti mulčią. Mulčiuodami galite gerokai apriboti piktžolių plitimą. Darže mulčiuoti galima tiesiog nupjauta žole – plonu tokios žolės sluoksniu padenkite dirvožemį. Irdama žolė dar ir patręš mūsų daržą, pagerins dirvožemio struktūrą. Mulčiuodami mes neleidžiame dirvožemiui išsausėti taip greitai, todėl reikės laistyti rečiau. Kadangi mulčias uždengia žemę, ji nėra atvira, piktžolėms išdygti yra gerokai sunkiau, nes jos negauna pakankamai saulės. Geriau dėti nuolat plonesnį nupjautos žolės sluoksnį, o ne iškart storą, kadangi jis pavirs į žolės plutą“, – pataria Lina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas