Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 11

Dažniausia klaida, dėl kurios labiausiai gadinate savo indus

Puikiai žinote, kad geri indai, puodai bei keptuvės yra nepigus malonumas. O jeigu mėgstate gaminti, tikrai renkatės kokybiškus indus. Kaip juos kuo ilgiau išlaikyti geros būklės, nesugadinti ir nesulankstyti?
Keptuvė
Keptuvė / 123RF.com nuotr.

Jeigu netinkamai prižiūrėsite savo virtuvės techniką, ilgainiui puodai ir keptuvės gali deformuotis, netolygiai įkaisti, tad pravartu atsižvelgti į kelis patarimus.

Kokią didžiausią klaidą galite padaryti? Nuo viryklės nuimti karštus puodus ar keptuves ir iškart juos užpilti bėgančiu (dažniausiai vėsiu ar vos šiltu) vandeniu, rašoma realsimple.com.

Daugelis šią klaidą daro dėl paprasčiausios priežasties – maisto likučiai nespėja prikibti ir sudžiūti, todėl juos išplauti paprasčiau ir greičiau nei vargti šveičiant.

Tačiau staigus temperatūrų skirtumai indus veikia neigiamai ir jų dugnas gali deformuotis. Tai atsiliepia ir jūsų gaminimo kokybei bei maisto skoniui, kadangi ruošiami produktai gali paprasčiausiai netolygiai iškepti.

Patarimas paprastas – leiskite indams atvėsti iki kambario temperatūros ir tik tuomet juos plaukite. Taip užkirsite kelią staigiems temperatūrų skirtumams ir išsaugosite indų kokybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?