Jeigu netinkamai prižiūrėsite savo virtuvės techniką, ilgainiui puodai ir keptuvės gali deformuotis, netolygiai įkaisti, tad pravartu atsižvelgti į kelis patarimus.
Kokią didžiausią klaidą galite padaryti? Nuo viryklės nuimti karštus puodus ar keptuves ir iškart juos užpilti bėgančiu (dažniausiai vėsiu ar vos šiltu) vandeniu, rašoma realsimple.com.
Daugelis šią klaidą daro dėl paprasčiausios priežasties – maisto likučiai nespėja prikibti ir sudžiūti, todėl juos išplauti paprasčiau ir greičiau nei vargti šveičiant.
Tačiau staigus temperatūrų skirtumai indus veikia neigiamai ir jų dugnas gali deformuotis. Tai atsiliepia ir jūsų gaminimo kokybei bei maisto skoniui, kadangi ruošiami produktai gali paprasčiausiai netolygiai iškepti.
Patarimas paprastas – leiskite indams atvėsti iki kambario temperatūros ir tik tuomet juos plaukite. Taip užkirsite kelią staigiems temperatūrų skirtumams ir išsaugosite indų kokybę.