Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 26

Deimantės laiškas mamai. „Šiandien jau svarbu ne tai, kas buvo, o tai, kas pasiliko“

Artėjančios Motinos dienos proga 15min GYVENIMAS skelbia konkursą „Laiškas mamai“. Rašykite gražius, ilgus laiškus mamai, siųskite adresu gyvenimas@15min.lt ir laimėkite puikią dovaną – kraujospūdžio matuoklį.
Motinos diena
Motinos diena / 123RF.com nuotr.

Pateikiame 15min skaitytojos Deimantės laišką.

Kai einu pas tave, Mama, visuomet žinau, kad lauki. Ateinu čia, kur pasiliko prisiminimas, kur tikiu, kad yra ir pasiliks mudviejų ryšys – mudviejų gyvenimas.

Visai nesvarbu, kad pasikeitė Tavo namai, kad kalbu tik aš. Žinau ir jaučiu, kad girdi ir kad lauki, kaip visuomet laukdavai. Ateinu pasikalbėti su Tavim, pasiguosti Tau, pranešti linksmų ir liūdnų naujienų. Kaskart aplankydama Tave, nešu Tau savo kasdienos laiškelį. Glostydama žemę, kuri virto Tavo Amžinais namais, mintimis rašau Tau savo laiškus. Ilgus ir trumpus.

Tu juos girdi.

Šiandien, kaip ir kasmet, svaiginančiai baltai žydi žiedai. Žemė švenčia Tavo, Mamyt, dieną – Motinos šventę. Žinau, kad jokia mano dovana niekuomet neprilygo tam, ką Tu dovanojai man, – Gyvenimą.

Kai mintimis kalbuosi su Tavimi, prisimenu šypseną Tavo veide, matau besijuokiančias akis, Tavo ilgus, į kasą supintus plaukus ir visuomet švelnias ir šiltas rankas. Bandau įsivaizduoti, kokia graži Tu turėjai būti šį, savo jubiliejinį pavasarį. Šiandien Tavo plaukai jau būtų balti baltutėliai, kaip tų sodo obelaičių nuometai. O tie nugyventų metų kirčiai (raukšlėmis vadinami) jau būtų vingių vingiais papuošę Tavo kaktą ir skruostus.

Bet vis tiek Tu būtum išlikus tokia pat graži, tokia pat rūpestinga ir mylima, nes Tavo akys, Mama, tikrai išliktų tokios pat iškalbingos ir besišypsančios. Tu tikrai būtum laiminga, nes galėtum džiaugtis jau suaugusiais anūkais, sodintis ant kelių mažąjį vaikaitį, sekti jam pasakas.

Aš linkusi tikėti žeme vaikščiojančiomis žvaigždėmis. Jos ne tik ryškiai šviečia. Jos šildo ir augina.

Šiandien, Mamyt, Tau nereikėtų skubėti dirbti, nudirbti begalės darbų. Šiandien Tau reikėtų tik džiaugtis savo švente, ramiu ir laimingu gyvenimu. Žinau, kad visuomet labai laukei tokios dienos – matyti laimingus savo vaikus, užaugusius vaikaičius.

Kasdien ir visada liksiu dėkinga Tau, Mama, už savo pačios pavyzdžiu nutiestą man gyvenimo takelį. Jis nelengvas. Tačiau jis mano ir skirtas tik man.

Ne veltui sakoma, kad kiekvienas esame savų nuodėmių kryžiumi prikalti prie likimo. Mūsų atėjimą į šį pasaulį Dangus paženklina lemties ir likimo žvaigžde. Bet aš linkusi tikėti žeme vaikščiojančiomis žvaigždėmis. Jos ne tik ryškiai šviečia. Jos šildo ir augina. Myli pasiaukojančiai, o kartais ir aklai. Ta žvaigžde buvai ir liksi man Tu, Mama.

Visos gyvenimo tiesos, paslaptys, džiaugsmai ir rūpesčiai, klausimai ir atsakymai, viskas, ko reikėjo, kad augčiau, kad pažinčiau ir suprasčiau, kad atrasčiau savo pasirinkimą, sutilpo į vieną paprastą žodį – Mama. Šiandieną jau svarbu ne tai, kas buvo, o tai, kas pasiliko. Ką turėjai savyje labai svarbaus ir brangaus – viską, kaip duonos trupinius, be gailesčio išdalinai, atidavei ir palikai. Savo motinišką Meilę, Rūpestį ir Šilumą. Didžiausią ir brangiausią turtą.

Kad tik nepavargtų rankos ir širdis išlaikyti tai.

Lenkiuosi Žemei, lenkiuosi Tau, Mama…

Deimantė


Dalyvaukite konkurse „Laiškas mamai“

Kviečiame dalyvauti 15min GYVENIMAS konkurse „Laiškas mamai“ ir išreikšti savo jausmus žmogui, kuris jus augino ir tebeaugina, vis suteikdamas naujų gyvenimo pamokų, nesvarbu, kiek jums metų bebūtų.

Rašykite apie mamos įsimintiniausią pamoką, tobulai su mama praleistą dieną. Ar gerai pažįstate savo mamą ir suprantate, kokius sprendimus jai teko priimti ir kodėl?

Kokia jūsų mama? Ką prisimenate iš vaikystės?

Atrinktus laiškus publikuosime 15min GYVENIMAS skiltyje. Laiškų lauksime adresu gyvenimas@15min.lt iki gegužės 6 dienos. Nurodykite savo vardą ir pavardę (portale skelbsime tik vardą).

Ypač lauksime laiškų, kurie būtų iliustruoti jūsų mamos ar jūsų visos šeimos nuotrauka. Padirbėkite nuoširdžiai, atsiųskite ilgą laišką (ne 3–5 eilutes), nes dovana – gana solidi.

Jautriausio ir nuoširdžiausio laiško autoriui padovanosime automatinį kraujospūdžio matuoklį „Microlife BPA6PC“.

Prizo steigėjų nuotr./Automatinis kraujospūdžio matuoklis „Microlife BPA6PC“
Prizo steigėjų nuotr./Automatinis kraujospūdžio matuoklis „Microlife BPA6PC“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai