Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 27

„Epic Drama“ pristato suomių dramos „Šešėlių linijos“ 2-ojo sezono premjerą su Tommiu Korpela

Šį rugsėjį pradedamas naujas populiaraus suomių šnipų trilerio „Šešėlių linijos“ (Nyrkki) sezonas.
Suomių drama „Šešėlių linija“
Suomių drama „Šešėlių linija“ / „Epic drama“ nuotr.

Filmo istorija pasakojama 1956 metais, kurie yra neramūs tiek Suomijai, tiek visam pasauliui. Suomijos prezidentas Urho Kekkonenas pradeda savo pirmąją kadenciją tą pačią dieną, kai Suomijoje prasideda visuotinis streikas. „Kumščio" vadas Yrjö Ylitalo turi patikinti Kekkoneną, kad jis ir jo komanda vis dar pasiruošę grumtis ir kad jie yra būtini, jei Kekkonenas nori išlikti valdžioje. Tačiau po truputį „Kumštis" sužino apie didesnį planą, kuris kelia pavojų tiek „Kumščiui", tiek visai Suomijai.

„Epic drama“ nuotr./Suomių drama „Šešėlių linija“
„Epic drama“ nuotr./Suomių drama „Šešėlių linija“

Po protestų Lenkijoje ir Vengrijoje žmonės planuoja sukilimą Rytų Karelijoje, Rusijoje. Slapta organizacija, pavadinimu „Rūstybės broliai", rengia kovinius būrius ir tarptautinėje ginklų rinkoje, finansiškai remiami CŽA, įsigyja nemažai ginklų. Helena pagaliau sužino apie savo motinos likimą, tačiau ar ji sugebės sustabdyti kruviną mūšį, kuris įsiplieks prie rytinės Suomijos sienos?

VIDEO: Suomių drama „Šešėlių linija“

Motinos ir dukters rašytojų tandemas Kirsti ir Katri Manninen sugrįžta, kad žiūrovams pateiktų dar vieną jaudinančių istorijų kupiną itin kokybišką sezoną. Grįžta visi pagrindiniai aktoriai, tarp jų Emmi Parviainen, Hannu-Pekka Björkmanas, Sampo Sarkola, Katja Küttner, Olavi Uusivirta ir Jessica Grabowsky. Naujas šio sezono veidas – Eero Ritala, dukart apdovanojimų laureatas. Jis yra nusifilmavęs keliuose Suomijos filmuose ir televizijos serialuose. Naujausi Eero Ritalos filmai: „Įpročio jėga", „Paskutinis sandoris", „Stebuklų šalis", „Pasiblaškymai" ir „Pirmyn galva". Už vaidmenį vaidybiniame filme „Fanatikai" E. Ritala gavo „Jussi“ apdovanojimą už geriausią vyro vaidmenį, o 2018 m. ir už vaidmenį televizijos seriale „Onnela" buvo apdovanotas „Auksine Venla".

„Epic drama“ nuotr./Suomių drama „Šešėlių linija“
„Epic drama“ nuotr./Suomių drama „Šešėlių linija“

Dar vienas naujas aktorių trupės narys – vienas garsiausių Suomijos aktorių Tommis Korpela. Vieni svarbiausių jo vaidmenų – tokiuose filmuose kaip „Vyriškas darbas", „Krintantys angelai" ir „Pasiblaškymai", už kurį jis pelnė „Jussi“ apdovanojimą kaip geriausias aktorius. Korpela taip pat yra vaidinęs tarptautiniuose filmuose, tokiuose kaip vokiečių vaidybinis filmas „Slegianti kaltė" ( „Deadweight“) ir lietuviškas vaidybinis filmas „Santa", už kurį Korpela buvo nominuotas Lietuvos kino apdovanojimuose kaip geriausias aktorius. Per savo karjerą Tommis 6 kartus buvo apdovanotas geriausio aktoriaus apdovanojimu. Įsimintiniausi apdovanojimai įteikti Marakešo tarptautiniame kino festivalyje, Maskvos kino festivalyje ir Suomijos „Jussi“ apdovanojimuose.

„Epic drama“ nuotr./Suomių drama „Šešėlių linija“
„Epic drama“ nuotr./Suomių drama „Šešėlių linija“

Antrojo sezono „Šešėlių linijos" premjera – nuo rugsėjo 30 d., ketvirtadieniais 22 val. per Epic Drama.

„Epic drama“ nuotr./Suomių drama „Šešėlių linija“
„Epic drama“ nuotr./Suomių drama „Šešėlių linija“

Daugiau informacijos rasite Facebook.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas