Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaisrą išgyvenusios šeimos rankose – aukotojų lėšomis nupirkto namo raktai

Nuo gaisro nukentėjusiai gausiai šeimai iš Šilalės rajono aukotojų lėšomis nupirktas namas tame pačiame Didkiemio kaime. Kaip patvirtino Šilalės kaimiškosios seniūnijos socialinė darbuotoja Angelė Paulienė, Rasa ir Alginantas jau yra tikrieji namo šeimininkai, rašoma Lietuvos Caritas pranešime žiniasklaidai.
Po namo pirkimo Carito vadovė Deimantė ir socialinė darbuotoja Angelė perdavė šeimai raktus
Po namo pirkimo Carito vadovė Deimantė ir socialinė darbuotoja Angelė perdavė šeimai raktus / Lietuvos Caritas nuotr.

„Toks stebuklas įvyko, kad negaliu apsakyti. Dvi naktis negalėjau miegoti iš džiaugsmo, kai nupirkome namą. Ir šeima labai laiminga, ypatingai vaikai. Kai nuvažiavau, visi keturi apkibo, mama net subarė: „Vaikai, tetos nenuverskit“. O mažiukės: „Ji mums kaip antra mama, kaip antra mama“, – pasakodama graudinosi Šilalės kaimiškosios seniūnijos socialinė darbuotoja Angelė Paulienė.

Lietuvos Caritas nuotr./Karitietė Angelė
Lietuvos Caritas nuotr./Karitietė Angelė

Pasak ilgametės karitietės, gaisrą išgyvenusi šeima jau kuriasi naujuose namuose, o pačioje savaitės pradžioje Registrų centre buvo užregistruoti kaip tikrieji namo savininkai. „Labai noriu padėkoti visiems ir kiekvienam, prisidėjusiam prie šio stebuklo per aukojimo portalą aukok.lt ir visiems visiems geradariams“, – prašė padėka pasidalinti socialinė darbuotoja.

Namo pirkimo diena Rasai ir Alginantui buvo ypatinga. Pasak Lietuvos Carito vadovės Deimantės Bukeikaitės, nedrąsūs žmonės atvyko visa valanda anksčiau planuoto susitikimo Šilalėje. Buvo matyti, kad su jauduliu laukia dienos, kai po nelaimės vėl galės iš naujo pradėti kurti savo gyvenimą.

„Pasikalbėję, kaip jie laikosi, jaučiasi, kartu vykome pas notarą, susipažinome su namo pardavėja ponia Loreta iš Vilniaus. Kai tvarkėme dokumentus buvo matyti, kad žmonėms dar labiau sukilo įtampa, ypač keturių vaikų mamai Rasai. Ji ir pati pripažino nekantraujanti sulaukti, kada viskas baigsis, nes ir vaikai, kuriuos po gaisro priglaudė jos sesuo, laukia nesulaukia, kada galės grįžti“, – pasakojo Carito vadovė.

„Kaip ir daugybė Lietuvos žmonių, Rasa ir Alginantas sunkiai dirba, kad išlaikytų šeimą, aprūpintų keturis vaikus. Šeimos tėtis tikrai turi daug gebėjimų, yra darbštus, kaip pats sako, nėra beveik nieko, ko negalėtų sutaisyti, paremontuoti ar pastatyti. Rasa, gyvenant ūkiškai, prie šeimos išlaikymo prisideda rūpindamasi gyvuliais, sodindama daržus. Su vaikais eina į talką kaimynams. Matydama tų paprastumą, kuklumą dar kartą įsitikinau, kad mes kaip Carito organizacija tikrai esame reikalingi sunkiais gyvenimo etapais, kai ištinka nelaimė, liga ar kai žmonės nebegali savimi pasirūpinti. Ir todėl labai dėkoju visiems, kurie nelieka abejingi mūsų pagalbos prašymams, nes drauge mes tikrai galime daug. Tai parodė ir šis atvejis. Šeimos įsikūrimas naujuose namuose užtruks, tačiau prieš Kalėdas, kurios mums visiems – brangi šventė, Rasa ir Alginantas su keturiomis dukromis kartu sės prie bendro Kūčių stalo. Apžvelgę metus jie galbūt prisimins ne tik praradimus, bet ir atradimus. Švęs ne tik savo kaimo ir Šilalės rajono žmonių gerumą, bet ir šimtų nepažįstamųjų solidarumą bei pagalbą kritiniu metu“, – sakė Lietuvos Carito generalinė sekretorė.

Ilgametė karitietė Angelė, kuri lydėjo šeimą visą šį laiką, D. Bukeikaitei – geriausio socialinio darbuotojo pavyzdys: „Neskaičiuodama laiko ir jėgų, ji kiekvieną mielą dieną rūpinasi sunkumų patiriančiais bendruomenės žmonėmis. Atrodo, Angelė yra gimusi padėti kitiems. Laisvalaikiu - dar ir savanoriauja. Man didelė garbė, kad Carite yra tokių žmonių. Dovana pažinti regionuose gyvenančių karitiečių plačias ir atviras širdis. Nes dideli dalykai visada prasideda nuo mažų paprastų žingsnių. O pagalbą šiai šeimai organizuoti ėmėsi būtent Angelė. Begalinis jos tikėjimas žmonių gerumu ir kad bendromis pastangomis galime padėti Rasos ir Alginanto šeimai, galima sakyti, „papirko“ daugybę geradarių, kurie aukojo ir dalijosi. Bendrų pastangų dėka šie žmonės turi savus namus, kuriais džiaugiasi patys, o labiausiai džiaugiasi dėl savo vaikų“, – laiminga Carito vadovė.

Padėka Didkiemio kaimo, seniūnijos, Šilalės rajono, Telšių vyskupijos žmonėms ir visiems prisidėjusiems prie pagalbos Rasa ir Alginantas pasidalijo vietos laikraštyje. Taip pat jie perduoda padėką kiekvienam malda, pagalbos prašymu ar auka parėmusiems juos sunkiu metu: „Aplinkui gyvena šitiek nuostabių žmonių, kurie neliko abejingi ištikusiai nelaimei. Tegul lydi jus sėkmė visuose jūsų darbuose ir kasdieniuose rūpesčiuose“.

Lietuvos Caritas pagalbą nukentėjusiems nuo gaisro rinko drauge su aukojimo portalu aukok.lt. Per šią platformą namo pirkimui reikalinga 23 tūkstančių eurų suma surinkta greičiau nei per dvi savaites. Aukok.lt duomenimis, fizinių asmenų aukos sudarė 98 proc. visų surinktų lėšų. Vidutinė fizinio asmens paaukota suma – 25 eurų. Didžiausia paaukota fizinių asmenų suma – 1000 eurų. Didžiausia juridinių asmenų paaukota suma – 500 eurų.

Gaisras Šilalės rajono Didkiemio kaime kilo rugsėjo 8 d. po 14 val. Užsiliepsnojus mediniam ūkiniam pastatui sudegė ne tik viduje buvusios malkos ir durpių briketai, kurias šeima taupė žiemai, bet ir visą gyvenimą po truputį pirkti bei tausoti Alginanto įrankiai, darbo priemonės. Padėti šeimai telkėsi vietos bendruomenė, Šilalės savivaldybė, tarnautojai, verslininkai. Telšių vyskupijos Carito vadovės Jūratės Damanskienės rūpesčiu į pagalbos prašymą dosniai atsiliepė ne tik šios vyskupijos Caritai, vienuolijos, įmonės, geros valios žmonės, bet ir kitų vyskupijų bendruomenės, geradariai ne tik iš Lietuvos bet ir užsienio. Prie informacijos sklaidos prisidėjo nacionalinė ir regioninė žiniasklaida.

Dėkojame kiekvienam už indėlį į šeimos svajonę vėl gyventi kartu ir turėti namus. Su Jūsų visų pagalba mano mažai tapo mūsų daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento