2013 03 18

Gaminame su Liutauru Čepracku: vokiškas blynas

Blynai – tai patiekalas, kuris niekada nepabosta. Siūlome išbandyti puikų receptą. Jį pristato žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas

Vokiškas blynas su rikotos kremu ir šilauogėmis

Uogų tyrei reikės:

• 100 g cukraus,

• 80 ml vandens,

• 200 g šilauogių.

Vandenį su cukrumi užvirkite puode, suberkite šilauoges ir užgesinkite ugnį (galima šilauoges pakeisti braškėmis, mėlynėmis ir t. t.).

 

Rikotos kremui reikės:

• 200 g rikotos,

• pusės citrinos tarkuotos žievelės,

• 1 citrinos sulčių,

• 40 g miltelinio cukraus.

Visus kremui skirtus produktus: rikotą, pusės citrinos tarkuotas žieveles, citrinos sultis ir miltelinį cukrų, sumaišykite. Maišykite trumpai.

 

Blynui reikės:

• 3 kiaušinių,

• 120 g miltų,

• 200 ml pieno,

• 1 valg. š. cukraus,

• druskos,

• 30 g lydyto sviesto.

Asmeninio archyvo nuotr. / Dutch baby blynas su rikotos kremu bei ailauogėmis
Asmeninio archyvo nuotr. / Dutch baby blynas su rikotos kremu ir šilauogėmis

 

Kaip gaminti:

1. Iš blynams skirtų ingredientų užmaišykite skystą blynų tešlą. 20 min. pastatykite ją į šalį, kad išbrinktų miltai.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 210 °C ir įstatykite tuščią keptuvę. Kokybiškų keptuvių rankenos paprastai toleruoja karštį iki 230 °C, tad atsižvelkite į tai. Jei nesate tikra, galbūt turite panašios formos indą.

3. Kaitinkite keptuvę orkaitėje 8 minutes. Ištraukę ją įmeskite 30 g sviesto ir vėl 2 min. dėkite į orkaitę. Ištraukę keptuvę, supilkite į ją visą blynų masę ir grąžinkite į orkaitę.

4. Kepkite 15–20 min., kol blyno kraštai iškils virš keptuvės, gražiai apskrus. Ištraukite jį ir, kol neatvėso, tiekite su rikotos kremu ir uogomis sirupe.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos