Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 29

GINTARO BALDAI pataria, kaip įrengti patogią ir jaukią virtuvės erdvę?

Virtuvė neabejotinai yra viena iš svarbiausių namų erdvių, kurioje praleidžiame tikrai nemažai laiko. Čia rytus pradedame gardžios kavos ar arbatos puodeliu, o po dienos darbų kartu su šeima mėgaujamės kvapnia vakariene ir dalinamės dienos įspūdžiais. Ir nors pagrindinė virtuvės funkcija yra maisto ruošimo vieta, vis tik, patogiai ir jaukiai įrengtoje virtuvėje smagu ne tik gaminti, bet ir valgyti, priimti joje svečius bei bendrauti su artimaisiais. Apgalvotai įrengtoje virtuvėje bus patogu ne tik gaminti, bet ir palaikyti švarą, o funkcionalūs baldai užtikrins galimybę greitai ir netrukdomai pasiekti visus įrankius, puodus, keptuves bei kitus apyvokos reikmenis.
Virtuvė
Virtuvė / Gintaro baldai nuotr.

Virtuvės erdvės planavimas

Įrengdami virtuvę naujame būste, visų pirma, turėtumėte gerai pagalvoti apie elektros, vandentiekio bei kitų komunikacijų įvadus. Pastarieji dažnai įrengiami fiksuotose vietose, o jų perkėlimas gali tapti sudėtingu ir gana brangiu procesu. Būtent todėl turėtumėte gerai apgalvoti buitinės technikos montavimo vietas – taip užkirsite kelią nereikalingam stresui bei sudėtingai vamzdžių raizgalynei namuose.

Verta paminėti ir tai, kad planuodami virtuvės erdvę turėtumėte vadovautis trikampio taisykle. Pastaroji naudojama daugumoje šiuolaikinių ir funkcionalių virtuvių. Virtuvėje svarbiausi yra trys taškai – viryklė, plautuvė ir šaldytuvas. Šią buitinę techniką reikėtų išdėlioti trikampiu, maždaug 1,5 – 2,4 m atstumu vieną nuo kitos. Jei neturite galimybės įrengti šių elementų tokiais atstumais, dar prieš montuodami atkreipkite dėmesį į tai, kad judėjimas tarp šių trijų taškų būtų patogus ir sklandus. Kitu atveju virtuvė taps nefunkcionali ir ankšta, o maisto ruošimas taps gana keblus.

Gintaro baldai nuotr./Virtuvės baldai
Gintaro baldai nuotr./Virtuvės baldai

Dėmesys virtuvės įrangos kokybei ir patogiai maisto gaminimo zonai

Kitas svarbus žingsnis įrengiant virtuvę yra buitinės technikos kokybė ir patogi maisto gaminimo zona. Rinkdamiesi bet kokią virtuvės įrangą atkreipkite dėmesį į jos funkcionalumą. Rinkdamiesi orkaitę, šaldytuvą ar indaplovę būtinai patikrinkite talpą, stalčių ir lentynų kiekį bei jų keitimo galimybes. Savo ruožtu, rinkdamiesi plautuvę pagalvokite apie jos gylį, plotį bei kitus parametrus. Pasirinkę didelę plautuvę dėmesingiau rinkitės ir maišytuvą. Visapusiškai pasiteisinantis sprendimas yra ištraukiamas virtuvinis maišytuvas, kuriuo lengvai ir patogiai galėsite nuplauti visus maisto likučius bei kitus nešvarumus kiekviename plautuvės kamputyje. Ieškodami bet kokio virtuvinio įrenginio ar buitinės technikos būtinai pasidomėkite ir garantinio aptarnavimo galimybėmis – taip būsite tikri, kad nauja virtuvė sukels mažiau rūpesčių ir suteiks kur kas daugiau malonių akimirkų su šeima.

Ne mažiau svarbu yra paruošti ir vietą patogiam maisto gaminimui. Tam puikiai tiks didelis virtuvinis stalas, prie kurio patogiai galės susėsti ir pavalgyti visi namiškiai. O štai mažesnėse virtuvėse tarp kriauklės ir viryklės galima įterpti vieną ar kelis spintelių blokus, kurie tarnaus kaip darbastalis maisto apdorojimui, pjaustymui ir pan. Beje, tam, kad išpakuojant bei smulkinant produktus atliekomis atsikratytumėte patogiai ir greitai, šiukšliadėžę įkurdinkite arčiau šių spintelių.

Estetiški ir funkcionalūs virtuvės baldai

Nusprendus, kur ir kokia buitinė technika įsikurs bei kurioje vietoje bus maisto gaminimo zona, galima pagalvoti ir apie kitus virtuvės baldus. Juos sumanu derinti prie bendro būsto stiliaus ar bent sukurti harmoningą erdvę su šalia esančiomis zonomis.

Gintaro baldai nuotr./Virtuvės interjeras
Gintaro baldai nuotr./Virtuvės interjeras

Renkantis virtuvinius komplektus itin svarbu, kad baldai būtų ne tik estetiški, bet ir patogūs bei funkcionalūs, todėl nepersistenkite kurdami unikalumą šioje namų erdvėje. Rinkdamiesi baldus patikrinkite, ar visi jūsų turimi ir planuojami įsigyti įrankiai tilps stalčiuose, ar turėsite kur įtalpinti tokius įrenginius kaip elektrinis maišytuvas, smulkintuvas, mėsmalė ir pan., ar tikrai pakaks vietos puodams bei keptuvėms. Taip pat atkreipkite dėmesį į vidinius spintelių mechanizmus – kai kurie jų gali pasirodyti patogūs tik iš pirmo žvilgsnio. Štai, pavyzdžiui, viduje įmontuota besisukanti lentyna puodams gali sukelti daug nepatogumo, kuomet ją užpildysite dangčiais ar didesniais indais ir ši ims strigti. Verčiau rinktis išorėn išvažiuojančius mechanizmus – taip pasieksite puodus akimirksniu ir gerokai patogiau. Taip pat įsitikinkite, kad indams skirtose spintelėse užteks vietos tiek įvairaus dydžio lėkštėms, tiek dubenims. Beje, vietos turėtų būti kiek daugiau nei planuojama turėti indų – tokiu atveju išvengsite sugrūdimo bei nepatogaus paėmimo.

Gintaro baldų asortimente rasite stilingų ir funkcionalių baldų, kurie pateisins visus jūsų lūkesčius. Patogų virtuvės komplektą galite išsirinkti čia, o jei abejojate – pasikonsultuokite su daugiametę patirtį sukaupusiais specialistais, kurie padės rasti geriausią sprendimą jūsų jaukiai virtuvei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas