Vienas dažniausiai užduodamų klausimų apie orkaitės priežiūrą – kaip ją tinkamai išvalyti ir nesugaišti daug laiko? Patarimas paprastas – pradėkite nuo to, kad orkaitę reikia išvalyti po kiekvieno naudojimosi, kad nesusikauptų didelis nešvarumų ir riebalų kiekis, kuriuos vėliau pašalinti bus ne taip paprasta, rašoma Goodhousekeeping.com.
- Pradėkite nuo paprasto dalyko: į karščiui atsparų indą (kepimo formą, keptuvę ar puodą) pripilkite vandens ir pastatykite į orkaitę. Nustatykite aukščiausią temperatūrą ir palikite 20 minučių. Garai padės suminkštinti ir pašalinti įsisenėjusius nešvarumus, kuriuos nesunkiai nuvalysite.
- Jeigu kepant prisitaškė riebalų, jų dėmes iškart po gaminimo apibarstykite valgomąja soda ir kuriam laikui palikite. Kai orkaitė atvės, paprastu popieriniu rankšluosčiu nuvalykite sodą, sugėrusią riebalus.
- Orkaitei valyti tinka ir actas, sumaišytas su soda ir lašeliu indų ploviklio. Gauta mase gerai ištrinkite orkaitės sieneles ir nuvalykite šlapia šluoste. Tiesa, prieš pradėdami orkaitės valymo darbus, pašalinkite visus maisto likučius, trupinius ir pan.
Vis dėlto svarbiausiu patarimu valant orkaitę išlieka reguliarumas. Specialistai sako, kad „rimtai“ orkaitę reikėtų valyti bent kartą per mėnesį, o kiekvieną savaitę ją nuvalyti drėgna šluoste – taip palaikysite nuolatinę švarą.