Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 16

„IKI Velomaratonas“: kokios pramogos laukia dviračių entuziastų?

Didžiausios Baltijos šalyse dviračių šventės „IKI Velomaratonas“ miestelyje pramogų ras ir dviratininkai, ir jų palaikyti atvykę artimieji bei draugai, ir smalsūs praeiviai. Anot organizatorių, įsitikins kiekvienas, ateinantį savaitgalį atvykęs šalia LR Seimo rūmų.
„IKI Velomaratonas“: kokios pramogos laukia dviračių entuziastų?
„IKI Velomaratonas“: kokios pramogos laukia dviračių entuziastų? / E.Buiko nuotr.

„„IKI Velomaratono“ dalyvius sieja ne tik aistra dviračiams, bet ir renginio vertybės – šeima, sveika gyvensena, ekologija bei saugumas kelyje. Todėl sportinės varžybos, nors ir svarbios, tampa tik dalimi visos šventės, kurią drauge su partneriais kuriame per įvairias veiklas bei pramogas“ – sako „IKI Velomaratono“ projekto vadovė Goda Mankutė. Dvyliktąjį kartą vyksiantis dviračių entuziastų festivalis rugpjūčio 22 d. siūlys pramogų kiekvieno skoniui.

Renginio organizatoriai pasakoja, kad „IKI Velomaratonas“ yra visai šeimai skirtas renginys, todėl daug dėmesio sulauks mažiausieji. Vaikams skirtai 2,4 km distancijai startą duos LNK projekto „Kaukės“ naujojo sezono dalyvė Zuikutė. Kiekvienas mažasis dviratininkas riedės 1-uoju numeriu ir gaus po medalį. Be specialios trasos vaikų lauks ir kitos veiklos – parduotuvių tinklas IKI kvies pasipuošti laikinomis tatuiruotėmis, įsiamžinti ant fotobatuto bei pasivaišinti šviežiais vaisiais. Kauno Algio Žikevičiaus Saugaus vaiko mokyklos organizuos figūrinio važiavimo pamokas, o „Beaster scooter“ pasiūlys pasivažinėti elektriniais paspirtukais ir mašinėlėmis.

V.Pilkausko nuotr./„IKI Velomaratonas“: kokios pramogos laukia dviračių entuziastų?
V.Pilkausko nuotr./„IKI Velomaratonas“: kokios pramogos laukia dviračių entuziastų?

Pro miestelį praeiti neatsispirs ir kiekvienas, kuris bent mažumėlę domisi sveika gyvensena. Paliesiaus fizinio krūvio terapijos klinikos ekspertai suteiks progą nemokamai atlikti detalią kūno sudėties analizę, o medikai mielai pakonsultuos klausimais apie naujai atsiradusius ir įsisenėjusius skausmus. Išalkusiųjų lauks AUGA šalta ispaniška Gazpacho sriuba, tačiau susmulkinti daržoves sriubai teks patiems... minant dviratį.

Aštresnių pojūčių mėgėjus sekmadienį pasitiks Lietuvos kariuomenės tiras su ginklų ekspoziciją, o 16 val. visų akys kryps link M.Mažvydo bibliotekos, kurios kieme pasirodys Latvijos „Greentrials“ dviračių akrobatai. Ekstremalius triukus atliekantys dviratininkai pristatys savo populiariausią ir įspūdingiausią programą „Greentrials Bike Tour“!

Be kita ko, pramogų miestelis turės ką pasiūlyti ir tikriems dviračių mylėtojams. „IKI Velomaratono“ partneriai „Bikewash“ kvies nemokamai nusiplauti dviratį automatinėje plovykloje, o Ponas Dviratis pasirūpins, kad trasose riedėtų techniškai tvarkingi ir saugūs dviračiai.

R.Šeškaičio nuotr./„IKI Velomaratonas“: kokios pramogos laukia dviračių entuziastų?
R.Šeškaičio nuotr./„IKI Velomaratonas“: kokios pramogos laukia dviračių entuziastų?

Pramogų miestelyje svečių lauks ir daugiau pramogų bei staigmenų. Daugiau informacijos apie renginį galima rasti internete: www.ikivelomaratonas.lt. Rugpjūčio 22 d. dviračių entuziastai riedėti kviečiami net penkiuose važiavimuose. Dviratininkai mėgėjai pasirinktinai riedės 10, 20 arba 30 km trasa. Gerą pasiruošimą turintiems entuziastams skirta „CRAMO Semi-Sport“ (50 km) grupė, o profesionalams – „CRAMO Sport“ (50 arba 100 km). El. paspirtukų, vaikų bei „Terrasport“ riedučių, riedlenčių ir paspirtukų grupės dalyviai riedės atskiroje, 2,4 km ilgio trasoje.

Organizatorių nuotr./„IKI Velomaratonas“: kokios pramogos laukia dviračių entuziastų?
Organizatorių nuotr./„IKI Velomaratonas“: kokios pramogos laukia dviračių entuziastų?

Projektas bendrai finansuojamas Vilniaus savivaldybės biudžeto lėšomis ir Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas