Svarbus galutinis rezultatas
„Šia veikla užsiimu jau maždaug trejus metus, tačiau pati pradžia buvo kaip pomėgis“, – kalbėjo I.Pavilionienė.
Inga dirba pagal supaprastintas Maisto ir veterinarijos tarnybos sąlygas, jos veikla – namuose, o klientai Ingos saldumynus atranda vienas per kitą, tad jokios didelės reklamos jai nereikia – moteris yra susikūrusi feisbuko ir instagramo puslapius „Saldūs malonumai“ . Be to, juokauja pati, per daug užsakymų ir ir negalėtų priimti, mat namų virtuvėje jiems būtų per mažai vietos.
„Kai gimė dukra, aš susipažinau su konditerija, pradėjau ja grožėtis, žavėtis – taip ir kilo noras mokytis toliau, kepti, bandyti. Vėliau susidomėjau prancūzų konditerija – „macarons'ais“, kanelėmis, putėsiniais tortais, pyragaičiais. Buvau ne vienuose kursuose, mokiausi ir iš interneto platybių.
Dabar gaminu biskvitinius, prancūziškus tortus, kepu „macarons'us“, kaneles, gaminu šokoladinius rankų darbo saldainius“, – kalbėjo I.Pavilionienė.
Svarstydama, kodėl vis tik pasirinko desertus, o ne, pavyzdžiui, mėsos vyniotinius, Inga sako, kad jai svarbus gražus vaizdas akims – galutinis rezultatas: „Vaikų šventei skirtas tortas, vestuvinis tortas, dekoruotas putėsių tortas. Nors dar kur tobulėti ir mokytis tikrai yra – tą ir darau nuolat.“
Beje, šis darbas – visiškai kita sritis, mat iki gimstant dukrai Inga dirbo administracinį darbą. „Pardavimai – durpių, baldų, parketo. Bet motinystė viską pakeitė“, – sakė pašnekovė.
„Desertą išmyluoju kaip kūdikį“
Užsakant tortą ir saldumynus, pasak Ingos, svarbus ir skonis, ir išvaizda. „Priimdama užsakymą stengiuosi išsiaiškinti, koks skonis, tada – kokia puošyba, kokios spalvos. Visko išklausinėju gana smulkiai, suderinu ir, jei reikia, pavyzdį nusiunčiu. Būna žmonių, kurie atvažiuoja ir degustacijai“, – kalbėjo moteris.
Nors, pasak pašnekovės, desertų gamintojų yra nemažai, tačiau kiekvienas konditeris randa savo klientą: „Jis yra kažkuo išskirtinis savo darbo stiliumi, skoniu, puošyba. Kaip kirpėjų būna labai daug, bet visos juk turi darbo. Čia tas pats.“
Inga sako, kad savo darbe visad siekianti preciziškumo, tobulumo: „Kad tortas ar desertai būtų idealūs iki smulkmenų. Stengiuosi papuošti taip, kad man pačiai būtų gražu. Desertą išmyluoju kaip kūdikį.“
Vestuviniam tortui – daug dėmesio
Tortas nelygu tortui, sako Inga: „Vestuvinio torto nepalyginsi su gimtadieniniu tortu. Su vestuviniu – daugiau darbo, jį reikia išlyginti – kad jis būtų lygus ir gražus – ir tai užima daug laiko.
Atiduodama tortą visą laiką jaudinuosi, rūpi, kad tiktų ir patiktų klientui. Man svarbus ir grįžtamasis ryšis. Kai jo sulaukiu – tai labai džiugina.
Mėgstu bendrauti su žmonėmis, todėl susitikimai prieš užsakant tortą ar desertus, detalių aptarimas man patinka. Bendrauji, tariesi, renkiesi spalvas, kokius padėkliukus naudosi, kokios spalvos dominuos, koks gaminių dekoras. Tai džiugina.
Šioje veikloje matau ir savo ateitį, negalvoju, kad reikia grįžti į darbą biure. Nors darbo čia daug, jis – smulkmeniškas, bet kai pats esi atsakingas už viską – tai yra didelė laimė“, – kalbėjo I.Pavilionienė.