Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Interjero dizainerė pataria: šie namų interjero sprendimai padės pasisemti įkvėpimo ir geros nuotaikos

Šiais laikais asmeninė erdvė yra daug daugiau nei tik vieta gyventi – namų interjerai tapo kūrybiškumo, geros savijautos ir individualumo atspindžiu. Moksliškai įrodyta, kad tinkamai sukurtas namų interjeras gali sužadinti vaizduotę ir net pakeisti žmonių mąstymą, požiūrį į darbą ar poilsį.
Namų interjeras
Namų interjeras / Organizatorių arch.nuotr.
Temos: 2 Interjeras Namai

Interjero dizainerė Jovita Bingelytė teigia, kad harmoniją namuose padeda sukurti ir bendros interjero taisyklės, ir itin sparčiai tobulėjančios naujosios technologijos.

Namai – ramybės ir harmonijos oazė

J. Bingelytės teigimu, žmonės, kurdami savo namų interjerą dažnai atsižvelgia į patirtį gyvenant ankstesnėse vietose – prisimena, kaip jie jautėsi ten gyvendami, ar buvo laimingi, o jei jautėsi blogai, naująją erdvę nori įkurti taip, kad ji juos veiktų teigiamai ir prisidėtų prie geros emocinės būklės.

„Namai yra ta vieta, kurioje žmogus ilsisi, pasikrauna teigiamos energijos po sunkių darbų. Todėl namų aplinka turi padėti atsipalaiduoti, pailsėti ir pasiruošti kitai laukiančiai darbo dienai.

Sukurti tokią erdvę galime pasitelkdami įvairiausius elementus – nuo spalvinių sprendimų iki sentimentalių asmeninių daiktų“, – sako interjero dizainerė.

Norintiems savo namuose sukurti harmoningą aplinką, pašnekovė rekomenduoja erdves nudažyti ramiomis pastelinėmis spalvomis, pavyzdžiui, šviesiai rusva ar žalsva, įsileisti kuo daugiau natūralios šviesos, vengti didelės apkrovos masyviais baldais ir nepamiršti interjere panaudoti jaukius ir šiltus prisiminimus sukeliančias detales, tokias kaip šeimos nuotraukas ar suvenyrus iš kelionių.

Kintanti technologijų prasmė

Interjerus kurianti dizainerė pastebi ryškėjančią tendenciją, kai šiuolaikiniai įrenginiai vis dažniau natūraliai įsilieja į namų erdvę. Pasak pašnekovės, šiuolaikinės technologijos kuriamos ne tik tam, kad atliktų savo tiesioginę funkciją – technologijų gamintojai vis dažniau atsižvelgia į įrenginio dizainą ir funkcionalų jo pritaikymą erdvėje.

„Šiais laikais žmonės namuose nori turėti kuo mažiau daiktų ir vis dažniau ieško sprendimų, kaip interjere juos galėtų gudriai paslėpti. Vis giliau įsišaknija požiūris, kad daiktai namus turi puošti, o ne apkrauti vizualiai – per didelis daiktų kiekis namuose sukuria vizualinį triukšmą, o tuo pačiu kelią streso hormono kortizolio kiekį ir įtampą“, – paaiškina J. Bingelytė.

Būtent todėl, pasak pašnekovės, šiuolaikinės technologijos kuriamos taip, kad taptų namų interjero dekoracija ar erdvėje pasislėptų ir jų nesimatytų.

Pavyzdžiui, dabar populiaru rinktis įmontuojamas garso kolonėles ar jungiklius – šios naujovės pasižymi minimalistiniu dizainu, jų nesimato, o be to ir reikalauja mažesnės priežiūros.

Taip pat tokios inovacijos suteikia galimybę lengviau ir greičiau valdyti namų funkcijas. Pavyzdžiui, išmaniųjų namų sistema leidžia valdyti apšvietimą, šildymą, apsaugos sistemas, garso ir vaizdo įrangą per išmanųjį telefoną arba balsu.

Skaitmeninis menas namuose

Kaip vieną įdomiausių technologinių interjero naujienų J. Bingelytė išskiria galimybę namų erdvę puošti skaitmeniniais meno kūriniais. Toks sprendimas namams suteikia ne tik išskirtinio žavesio, bet ir leidžia nuolat keisti erdvių estetiką, pritaikyti ją prie tuometinės nuotakos.

„Ši inovacija suteikia galimybę savo namuose gerėtis tokiais meno kūriniais, kurių įprastai nėra galimybės įsigyti. Be to, skaitmeninis menas atliepia įvairiausių meno stilių gerbėjų lūkesčius – namus skaitmeniniais paveikslais puošti gali ir klasikinio, ir modernaus meno gerbėjai“, – sako ji.

Pavyzdžiui, naujos kartos televizoriuose esanti prenumerata leidžia pasirinkti įvairiausio stiliaus paveikslus ir taip sukurti novatoriškus, unikalius ir suasmenintus interjero sprendimus.

Be to, meno kūriniai yra rodomi 4K raiška, o speciali matinio vaizdo funkcija užtikrina, kad ekranas primins drobę, mažinant atspindžius ir suteikiant kūriniams tikrovišką išvaizdą.

Organizatorių arch.nuotr./Namų interjeras
Organizatorių arch.nuotr./Namų interjeras

„Rinkdamiesi namus puošti skaitmeniniu menu, prisidedame prie gamtos išsaugojimo, nes nereikia spausdinti patinkančių paveikslų reprodukcijų. Be to, kai skaitmeninis paveikslas interjere pabosta, jį vos kelių mygtukų paspaudimu pakeičia kitas – taip išvengiame švaistymo problemos“, – sako interjero dizainerė.

Jos teigimu, tokie skaitmeniniai paveikslai prisitaiko ne tik prie namų interjero, bet ir prie žmogaus nuotaikos, paros ar metų laiko – prenumerata siūlo pasirinkti tūkstančius skaitmeninių meno kūrinių, kuriuos sukūrė garsūs menininkai, eksponuoja muziejai ir galerijos visame pasaulyje.

Organizatorių arch.nuotr./Namų interjeras
Organizatorių arch.nuotr./Namų interjeras

J. Bingelytė rekomenduoja penkis skaitmeninius meno kūrinius, kurie atlieps skirtingas nuotaikas ir interjero stilius:

1. Moderniam monochrominiam interjerui, kuriame norisi ryškios spalvos akcento – Harsimran Juneja „Got this feeling“.

2. Juodos spalvos elementų turinčiam minimalistiniam interjerui, kuriam norisi įnešti grafinių elementų – Patty Cascino „Groove“.

3. Žemiškų spalvų interjerui – Arnold Bocklin „Villa by the sea“.

4. Įvairiam interjerui, kuriame trūksta akcentinės detalės – Manzi „Woman of determination“.

5. Interjerui, kuriame norima sukurti vasarišką nuotaiką – Jan Brueghel the Elder „Landscape with Isabel Clara Eugenia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas