Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 02 26

Interjero dizainerės biuras-namai 36 kv. m lofte – tai įmanoma!

Eglė Skulsčiūtė, kaip pati sako, netelpa į vienos profesijos rėmus. Ji – ir marketingo vadybininkė, ir interjero dizainerė. Studijos „Interjero guru“ įkūrėja, kultūrinius renginius, meno ir dizaino paskaitas, gerus filmus, pasivaikščiojimus po Vilniaus senamiestį ir susitikimus su draugais mėgstanti moteris sumanė įsirengti namus-biurą.
Interjero dizainerės Eglės Skulsčiūtės biuras-namai.
Interjero dizainerės Eglės Skulsčiūtės biuras-namai. / Eglės Skulsčiūtės nuotr.

„Interjero guru“ studija įsikūrusi rekonstruotame industriniame statinyje, buvusioje „Kuro aparatūros“ gamykloje, dabar tapusioje „Loft Town“. „Studijoje ir gyvenu. Visada svajojau įsikurti lofte, deja, galimybės neleidžia. Bet džiaugiuosi atradusi savotišką kompromisą – šią lofto bruožų turinčią erdvę. Gyvenime vertinu unikalius ir išskirtinius dalykus, todėl toks nestandartinis butas kaip tik man“, – pasakoja E.Skulsčiūtė.

Pasak interjero dizainerės, tai inovatyvus būstas, tačiau saugantis istorinę vertę. Industrinė praeitis prabyla per pastato konstrukcijas, per dinamišką interjero architektūrą, todėl pagrindinis siekis buvo atskleisti šiuos bruožus, jų neužgožti.

Pramoninė pastato prigimtis padiktavo betoninę bei industriniais motyvais ornamentuotą sienų, grindų dangą laiptų zonoje, taip pat ir virtuvėje bei vonioje. Vamzdžio formos gartraukis, prožektoriai ir perdažytos garaže ar autoservisuose naudojamos drabužinės pakabinamos lempos – interjero dvasią papildantys elementai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Socialinis eksperimentas: vaikų atsakymai pravirkdė tėvus

Eglės Skulsčiūtės nuotr./Interjero dizainerės Eglės Skulsčiūtės biuras-namai.
Eglės Skulsčiūtės nuotr./Interjero dizainerės Eglės Skulsčiūtės biuras-namai.

Antrasis E.Skulsčiūtės tikslas buvo suvaldyti mažą erdvę taip, kad joje tilptų visi darbui ir gyvenimui reikalingi elementai. Dizainerė išsprendė šią užduotį: mobili lova, mobilus valgomojo-derybų zonos sprendimas, mobili (ant ratukų) darbo zona, laisvai stumdomi minkštieji baldai leidžia keisti erdvę pagal poreikius. Ši erdvė turėjo atspindėti interjero studijos vertybes ir kūrybinį braižą. Tai – šiuolaikinė, postmoderni, minimalizmą propaguojanti erdvė.

Norėdama išlaikyti erdvumo įspūdį, dizainerė pasirinko minimalistinę estetiką, erdvę padalino į du scenarijus. Pirmojo scenarijaus atveju erdvė naudojama kaip interjero studija.

„Dėl vizualinės apgaulės užmaskuojama buitinė virtuvės zona, o šalia esančioje spintoje slepiasi miegamojo lova, valgomojo zonos kėdės bei šaldytuvas“, – pasakoja kūrėja. Antras scenarijus – viskas atveriama ir naudojama pagal poreikį, tuomet biuras virsta jaukia privačia erdve.

Parengė Gabrielė Šermukšnytė

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė’15“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas