Tai nebuvo karališkosios šeimos lygio skandalas. Vis dėlto, pažvelgę į visuomenės reakciją, pamanytumėte, kad recepto autorė sukėlė tikrą audrą.
Ir viskas tik todėl, kad ji paruošė kvapnų patiekalą iš žiedinių kopūstų ir... bananų žievelių.
„Aš tikrai nesitikėjau laikraščių antraščių apie tai! – rašė ji mums elektroniniame laiške. – Sunku įveikti kultūrines nuostatas apie tai, kas yra ir kas nėra valgoma, be to, pradėti valgyti tai, ką paprastai laikome atliekomis.“
Keliais mėnesiais anksčiau kita britų kulinarinių televizijos laidų žvaigždė ir kulinarinių knygų autorė Nadiya Hussain pasirodė laidoje „Good Morning, Britain“ apie maisto gaminimą karantino metu.
„Visi kepa bananų duoną, – paaiškino ji anuomet ir pasidalijo išradingais patarimais, kaip panaudoti likučius, kad būtų išvengta maisto švaistymo. – Neišmeskite žievelės. Gerai ją išvirkite su trupučiu česnakų, svogūnų paskaninkite barbekiu padažu, įdėkite į mėsainį ir atrodys, kad valgote, pavyzdžiui, plėšytą kiaulieną ar vištieną.“
Po to, kai pasirodė N.Lawson laida, vėl buvo prisiminta ankstesnis N.Hussain receptas, o bananų žievelės tapo kulinarinių diskusijų dėmesio centru.