Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 30

Italą Alessandro į Kauną atvedė meilė: apie atidarytą parduotuvėlę ir lietuvišką maistą

Didžiąją gyvenimo dalį Italijoje praleidęs Alessandro D‘Andrea kelerius metus buvo įsikūręs Londone – tol, kol susipažino su lietuve Asta, dėl kurios jis persikėlė į Kauną. Lietuvoje meilės emigrantas Alessandro greitai pasijuto kaip namie – čia jis atidarė savo parduotuvėlę „Angolo Italiano“, kur prekiauja itališkais produktais bei žymiaisiais ledais. O ir į lietuvišką gyvenimą jis įsiliejo: nesiskundžia vėsesniu oru, žavisi gamta bei dievina tradicinį maistą. „Man tikrai čia patinka“, – tikina italas.
Alessandro D'Andrea su savo mergina Asta
Alessandro D'Andrea su savo mergina Asta / Modesto Kymanto, asmeninio albumo nuotr.

Į Kauną persikėlė dėl meilės

32 metus Italijoje gyvenęs Alessandro savo gimtąją šalį nusprendė palikti 2014-ais. Persikėlęs į Londoną, jis dirbo vadybininku, kur ir susipažino su dabartine savo mergina Asta. Galiausiai draugystė išsivystė į meilę, atvedusią vyrą į Lietuvą.

„Susitikome prieš 4 metus. Supratome, kad Londonas nėra itin gera vieta likti gyventi, todėl nusprendėme persikelti. Reikėjo pasirinkti, ar kraustomės į Romą, iš kurios esu kilęs, ar vykstame į Kauną. Pasirinkome antrą variantą, nes patiko lietuvių kultūra, patys žmonės“, – prisimena A.D‘Andrea.

Asmeninio albumo nuotr./Alessandro D'Andrea su savo mergina Asta
Asmeninio albumo nuotr./Alessandro D'Andrea su savo mergina Asta

Sprendimu keltis gyventi į Lietuvą Alessandro nemenkai nustebino savo artimuosius. Kaip pats sako, Londone buvo nemažai italų, todėl didelio skirtumo nejautė, o štai Kaunas – kitoks.

„Šeima nerimavo, – neslepia A.D‘Andrea. – Kai pasakiau, kad kraustausi, jie paklausė, kas yra Kaunas. Prieš kelerius metus miestas dar nebuvo toks žinomas ir populiarus.“

Kai pasakiau, kad kraustausi, jie paklausė, kas yra Kaunas.

Dar iki persikraustymo Alessandro buvo lankęsis Lietuvoje, tačiau šis žingsnis pareikalavo ryžto. Vis dėlto, anot jo, priėmus sprendimą, paprasčiausiai apie tai daug nebegalvojo – ėmė ir padarė.

„Kai pirmą kartą atvykome į Kauną, buvo Kalėdos. Mėgavomės miestu, vėliau keliavome į Druskininkus – man ten labai patiko. Tai atrodo saugi, jauki, graži ir itin žalia vieta. Man tai labai svarbu, – pasakoja A.D‘Andrea. – Žmonės tikrai malonūs, skiriasi nuo italų ar anglų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas