Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 01 28

Jonavos rajone nukritus elektros laidui, šeima į problemą pažvelgė kūrybiškai: kelią užtvėrė vaikų nulipdytais sniego seniais

Šveicarijos kaime (Jonavos r.) ant kelio nukritus elektros laidui, greta gyvenanti šeima rado kūrybišką sprendimą – kelią, kol atvyks bendrovės ESO specialistai, užtvėrė sniego seniais.
Nukritus elektros laidui kelias užtvertas sniego seniais.
Nukritus elektros laidui kelias užtvertas sniego seniais. / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip 15min sakė Šveicarijos kaimo gyventoja Vytautė Stankevičienė, elektros laidas nukrito netoli jų namų, o šiuo keliu rytais dalis Šveicarijos gyventojų važiuoja į darbus.

„Snygis didelis buvo, neatlaikė seni medžiai. Taip nutinka jau ne pirmą kartą. Nukritusį laidą pastebėjau apie pusė trijų, naktį, mat ilgai dirbu prie kompiuterio. Pamačiau pro langą. Pranešiau ESO, tačiau naktį, žinoma, niekas nevažiuos. O paryčiais su šeima pradėjome svarstyti, ką daryti, nes tuo keliu žmonės važiuos į darbus“, – sakė V.Stankevičienė.

Iš karto kilo mintis įkasti kastuvus, tačiau vargu ar jie padėtų: „Sakau: vaikai, taigi sniego senius nulipdykit, aprengsime liemenėmis. Staigiai vaikai susisuko. Taip ir padarėme, o paskui jau dukra užrašė: atsargiai, nutrūko elektros laidas.“

Asmeninio archyvo nuotr. /Nukritus elektros laidui kelias užtvertas sniego seniais
Asmeninio archyvo nuotr. /Nukritus elektros laidui kelias užtvertas sniego seniais

Mažesnis senis buvo maždaug 1,40 m, o didesnis – apie apie 1,80 m. Juos abu gana greitai nulipdė aštuonmetis Dovydas ir aštuoniolikmetė Ada.

„Vienas senis tai kaip iš siaubo filmo, su raudonais nubėgusiais dažais. Bet labai gerai matėsi. Be abejo, vaikams patiko labai – sniego senius lipdytų ir lipdytų“, – sakė V.Stankevičienė.

Į darbus iš ryto žmonės važiavo aplinkiniu keliu: „Iš karto dar vyras laikė laidą su kastuvu pakėlęs, kad galėtų pravažiuoti. Bet pagalvojome, kad gali būti bėdos, todėl paskui žmonės važiavo aplinkkeliu, gal apie pusantro kilometro.“

Sniego seniai kelią saugojo iki popietės, mat iš ryto ESO specialistai neatvyko: „O elektros mes dar neturime iki šiol. Laidą sutvarkė gerokai po pietų ir tada patraukė senius.“

Šveicarijos seniūnijos nuotr. /Nukritus elektros laidui kelias užtvertas sniego seniais
Šveicarijos seniūnijos nuotr. /Nukritus elektros laidui kelias užtvertas sniego seniais

Patraukė, sako pašnekovė, tai nugriovė. „Aišku, kad buvo gaila. Bet normalu, nes tada kliūtis jau būtų ne laidas o seniai. Be to, tai ir yra sniego laikinumas. Jis toks“, – kalbėjo pašnekovė.

V.Stankevičienė sako, kad tokia šeimos iniciatyva sulaukė teigiamų aplinkinių gyventojų ir seniūnijos reakcijos.

Kaip 15min sakė Šveicarijos seniūnas Algirdas Paplonskis, iš karto kilo nuostaba: kas ir kodėl sugalvojo viduryje kelio, kuriuo važiuoja žmonės, statyti sniego senius? O sužinojus apie nutrūkusį laidą norėta vietą aptverti stop juostomis, tačiau pasirodė, jog seniai besmegeniai puikiai atlieka šią funkciją.

„Visi labai apsidžiaugė, mes net negalvojome, kad taip sureaguos. Galvojame, kad kiekvieno pareiga, pamačius kliūtį, ją vienaip ar kitaip pažymėti“, – sakė V.Stankevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas