Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 02

Jūrmaloje išžudytos menininko šeimos istorija: šiurpų nusikaltimą suplanavo fatališka gražuolė

1991 m. balandžio 15 d. savo namuose Jūrmaloje buvo žiauriai nužudyta žinomo latvių menininko šeima. Nusikaltėliai nepasigailėjo ir dešimtmečio berniuko. Tuo kruvinų įvykių virtinė tik prasidėjo ir nuvedė už šimtų kilometrų – į Leningradą, kur nuo nusikaltėlių rankos nukentėjo ir garsi rusų aktorė Alisa Freindlich.
Miškas naktį
Miškas naktį / 123RF.com nuotr.

Vėliau tyrimas atskleidė, kad nusikaltimas buvo suplanuotas jaunos, gražios moters, dėl kurios nusižudė gaujos vaidas.

1991-ųjų pavasaris. Visuomenėje tvyro pakili nuotaika. Žiemą daug žmonių buvo barikadose, ką tik baigėsi referendumas, kuriame į klausimą „Ar esate už demokratinę ir nepriklausomą Latviją?“ buvo atsakyta „taip“ – šį atsakymą pasirinko absoliuti dauguma – beveik 74 proc. iš 87 proc. apklausoje dalyvavusių rinkėjų.

Darbo nėra, tačiau yra didelių vilčių ir tikėjimo šalies atkūrimu. Klestėte klesti kooperatyvai, prekiaujantys garintais džinsais ir batais, kurie suplyšta po antro dėvėjimo. Tarp turgaus prekystalių vaikštinėja tipai skustomis galvomis, turkiškomis odinėmis striukėmis ir treninginėmis kelnėmis. Vakarais žmonės prilipę prie televizorių ekranų mėgaujasi masine Kašpirovskio hipnoze.

Kas išžudė visą šeimą?

Tačiau būtent 1991-aisiais balandį Jūrmaloje prasidėjo kruvinų įvykių serija, kuri, ieškant kaltininko, nuvedė už šimtų kilometrų. Balandžio 16-osios vakarą kaimynai pradėjo nerimauti, nes G. šeimos garažo durys jau antrą dieną buvo atvertos, nors garaže niekas nedirbo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne