Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 15

K.Mieliauskas kūną šalčiausiai kelionei grūdina ir šiluma, ir ekstremaliu šalčiu

Norint komfortiškai jaustis šalčiausiomis žiemos dienomis reikia ne tik tinkamai apsirengti, bet ir užgrūdinti kūną dideliems temperatūrų pokyčiams. Tą vieną savaitę ar vos kelias dienas per metus, kai temperatūra Lietuvoje nukrenta žemiau -20 °C, sukandęs dantis po šilta antklode gali iškentėti daugelis. Tačiau į šalčiausią apgyvendintą vietą žemėje nuvažiuoti motociklu išsiruošusiam Karoliui Mieliauskui reikia specialaus pasiruošimo.
Karolis Mieliauskas
Karolis Mieliauskas / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip bebūtų keista, dalis jo pasiruošimo programos Druskininkuose iš šono gali pasirodyti it atostogos.

Karolis – motociklininkas, nuotykių ieškotojas, kilęs iš Druskininkų. Vasario pradžioje jis motociklu keliaus į šalčiausią apgyvendintą vietą žemėje – Oimiakoną. Startavęs Jakutske per savaitę turės įveikti 1 000 km, kone pusę Jakutijos užšalusiais keliais ir bekele. Ir visa tai darys sėdėdamas ant dviračio žirgo, spaudžiant nuo –40 iki –60 °C speigui. Sėdint ant balno ir lekiant dideliu greičiu, jutiminė temperatūra, tikėtina, kris iki –100 °C, tad kad ir kokią gerą aprangą Karolis turėtų, įpratinti kūną ekstremaliam šalčiui – būtina.

Asmeninio archyvo nuotr./Karolis Mieliauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Karolis Mieliauskas

Druskininkietis jau kelis mėnesius beveik kiekvieną savaitgalį grįžta į gimtąjį miestą, ir rodos, lepinasi kurorto siūlomais malonumais. Plaukioja baseinuose, mėgaujasi masažais, purvo voniomis, gaivinasi mineraliniu vandeniu. Tačiau tai tik viena iš kūno paruošimo programos neeiliniam iššūkiui dalių.

Motociklininką ruošiančio „Grand SPA Lietuva“ poilsio ir sveikatingumo komplekso gydytoja Viktorija Sudžiūtė tikina, kad šios procedūros – ilgalaikio ir tikslingo kūno paruošimo dalis šalčiausiai kelionei.

„Grūdintis reikia būnant sveikam, neturint nė menkiausios ligos, peršalimo, mat jos gali išprovokuoti papildomas infekcijas. Grūdinimosi procedūras taikome palaipsniui, sistemingai. Kalbant konkrečiai apie šaltį, organizmo pratinimui mes naudojame kontrastines vonias, kontrastinius dušus, kriokabiną.

Kriokabina – tai tokia šalčio kabina, kurioje temperatūra nukrenta iki –140 °C ir ši terapija taikoma visam kūnui. Seansas trunka nuo 30 sekundžių iki 3 minučių“, – aiškino „Grand SPA Lietuva“ gydytoja V.Sudžiūtė.

Asmeninio archyvo nuotr./Karolis Mieliauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Karolis Mieliauskas

V.Sudžiūtė taip pat paminėjo, jog grūdinimosi procedūros negali apsieiti be imuniteto stiprinimo, o tą padeda daryti mankštos, haloterapijos seansai, baro kamera.

„Aš pats daug laiko praleidžiu baseine, daug plaukioju. Tai svarbu judėjimui, bendrai fizinei formai. Kūną nuolat kaitinu pirtyse, mat šiuo metu man labai svarbu pratinti jį prie temperatūros kontrastų. Taip pat „Redcord“ sistemos pagalba, prižiūrint kineziterapeutams, atlieku mankštą, giliesiems raumenims stiprinti. Tai yra labai svarbu norint palaikyti kūno raumenų balansą“, – savo pasiruošimo detalėmis dalijosi Karolis Mieliauskas.

Motociklininkas teigia neatsisakantis ir liaudiškų pasiruošimo metodų, nevengia žiemą įšokti į šaltą upę ar į ledinio ežero vandens eketę, tačiau ruošdamasis kelionei pasikliauja profesionalais ir šiuolaikine medicina.

VIDEO: Šalčiausiai kelionei susiruošęs Karolis Mieliauskas kūną grūdina ir šiluma, ir šalčiu

„Mokslas ir medicina pažengė itin toli, tad naudojantis profesionalų paslaugomis ir moderniomis procedūromis kūną visiems laukiantiems iššūkiams galima paruošti geriau, nei bet kada anksčiau. Be to, šiuolaikinės sveikatingumo procedūros ne tik kad neskausmingos, bet ir malonios, atpalaiduojančios. Be to, jau du mėnesius naudoju „Imnunace“ maisto papildus ir jaučiuosi šiai šalčiausiai kelionei pasiruošęs daug geriau, nei prieš pernykštį pasivažinėjimą užšalusiu Baikalo ledu“, – aiškino K.Mieliauskas.

Asmeninio archyvo nuotr./Karolis Mieliauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Karolis Mieliauskas

Karolis su komanda į Jakutską išvyks sausio 31 dieną, o kelionę į Oimiakoną pradės vasario 4 d. Kelionės eigą bus galima sekti 15min portale arba oficialiame nuotykio puslapyje „The Coldest Ride“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas