Pirmas patarimas labai paprastas ir pats efektyviausias – jeigu kaskart po naudojimosi grilio groteles nušluostysite ir nugramdysite šepečiu kepsnių likučius, ilgai neužtruksite. Tačiau jeigu mąstote, jog šį darbą galėsite atlikti bet kada, tuomet apsiginkluokite rimtesne amunicija ir imkitės darbo.
Svarbu!
Prieš valydami išsiaiškinkite, iš kokios medžiagos pagamintos jūsų grotelės, nes kiekvienai medžiagai reikia specifinės priežiūros. Kai kurias reikia valyti šepečiu švelniais šereliais, kad nepažeistumėte medžiagos, o ketaus ir nerūdijančiojo plieno grotelės yra tvirtesnės medžiagos, todėl gali atlaikyti rimtesnį valymą, rašoma thespruce.com.
Karšta ir šalta
Prieš valydami grilio groteles, šepetėliu su šeriais pašalinkite visus matomus nešvarumus. Norint išvalyti grilio groteles, reikia pasitelkti karštą ir šaltą temperatūrą. Taigi pirma leiskite kepsninei įkaisti bent 10 minučių, palikite ją atvėsti ir tik tada paimkite grilio šepetį ir nušveiskite nešvarumus.
Pamirkykite pernakt
Jei likučių nepavyksta pašalinti, per naktį pamirkykite groteles valymo tirpale. Paimkite dubenį arba puodelį ir sumaišykite 2 puodelius acto su 1 puodeliu sodos. Įdėkite grilio groteles į švarų šiukšlių maišą, tada užpilkite mišinį ant grotelių ir galą užriškite gumytėmis. Leiskite grotelėms mirkti 8 valandas arba per naktį, kad mišinys galėtų apdoroti groteles ir nešvarumus. Beliks tik nušveisti ir gerai nusausinti.
Tirpalas, kuris veikia
Koks dar būdas efektyvus? Išimkite atvėsusias groteles iš kepsninės. Pripildykite kriauklę arba kibirą šilto vandens ir maždaug 1/2 puodelio valgomosios sodos. Dubenyje sumaišykite indų ploviklio ir sodos pastą. Užtepkite pastą ant grotelių, įsitikinkite, kad ji pateko į visus kampelius, ir palikite groteles mirkti bent 30 minučių. Tada nušveiskite, nuplaukite ir nusausinkite.
Pirktinės priemonės
Galite naudoti pirktines priemones ir valiklius, kurie labai gerai pašalina riebalus ir suteikia spindinčią išvaizdą jūsų kepimo grotelėms. Jeigu nežinote, kuris tiktų būtent jūsų grotelėms, tuomet pasitarkite su konsultantu.
Aliejaus burtai
Kad darbo būtų mažiau! Labai svarbu groteles ištepti aliejumi, kad maistas nepriliptų kito naudojimo metu. Kai grotelės bus sausos, paimkite popierinį rankšluostį ir suvilgykite jį kepimo aliejumi. Tuomet juo kruopščiai ištepkite groteles.
Štai ir viskas – vos keli žingsniai užtikrins, kad grotelėmis naudositės ilgai, o valyti jas bus paprasta.