Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 16

Kaip odontologas Remigijus pradėjo auginti gėles: atsakė, ar įmanoma pragyventi iš ūkio

Suderinti dvi skirtingas veiklas savo gyvenime visiškai įmanoma. To puikus pavyzdys – odontologas ir gėlių augintojas Remigijus Laurinčikas. Dar vaikystėje susidomėjęs biologija, šiandien jis save įprasmina ir puoselėdamas egzotiškų augalų kolekciją, ir kurdamas gėlių ūkį, bet nepamiršta ir odontologijos.
Odontologas Remigijus save įprasmina augindamas gėles
Odontologas Remigijus save įprasmina augindamas gėles / Sebastijono Petkaus nuotr.

Kaip juokauja Remigijus, jo profesinis kelias visą laiką buvo vingiuotas. „Nuo pat mažens domėjausi biologija ir toks buvo pagrindinis mano tikslas, tačiau dar mokykloje chemijos mokytoja labai įkalbinėjo stoti į mediciną. Ir nors pirmais metais įstoti nepavyko ir mokiausi biologijos, galiausiai viskas susiklostė taip, kad perėjau į odontologiją“, – karjeros pradžią prisimena R.Laurinčikas. Mokslai sekėsi gerai, o darbas patiko, tačiau augalų pasaulis jo vis tiek neapleido.

Sebastijono Petkaus nuotr./Odontologas Remigijus save įprasmina augindamas gėles
Sebastijono Petkaus nuotr./Odontologas Remigijus save įprasmina augindamas gėles

„Tikrai nesigailiu savo pasirinkimo – odontologijos, ir juo labai džiaugiuosi, tačiau norėjosi turėti galimybę atitrūkti nuo darbo, kuris yra labai intensyvus. Niekada nesusimąsčiau apie tai, tačiau kai dabar prisimenu, juk augalai mane lydėjo nuo vaikystės – močiutės augino ir gėles, ir įdomesnius augalus, mama turėjo daržą ir gėlyną, tad padėdavome su seserimi jai suktis darbuose. Tad augalai man nebuvo naujas dalykas, tik vaikystėje mes visi į lauko darbus žiūrime kitaip nei suaugę. Dabar gėlės tapo svarbia gyvenimo dalimi, net nusprendžiau įkurti ūkį“, – dalinasi pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas