Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 03

Kaip prižiūrėti įtempiamas lubas, kad jos ilgai tarnautų?

Įtempiamos lubos gali būti idealus sprendimas tiems, kurie nori moderniai atrodančio ir pigaus namų interjero sprendimo. Tokios lubos ne tik puikiai atrodo, bet ir yra ilgaamžės, rašoma pranešime. Tačiau, pasak specialisto Dmitrijaus Iliukovičiaus, tam, kad praėjus dešimčiai ir daugiau metų jos išlaikytų savo pirminę išvaizdą, reikia atkreipti dėmesį į kelis svarbius aspektus.
Namų interjeras
Namų interjeras / „Unsplash“ nuotr.

Ko reikia vengti?

Nors įtemptos lubos yra pagamintos iš itin tvirtos medžiagos ir puikiai atlaiko smūgius, pavyzdžiui, putojančio gėrimo kamščio smūgį, tačiau jas lengva pažeisti aštriais daiktais. Todėl pasirūpinkite, jog į lubas nesiliestų aštrios detalės ar kambarinių gėlių viršūnės, kurios galėtų pažeisti paviršių.

„Jeigu visgi taip jau įvyko, kad pažeidėte lubas, nemėginkite jų sutvarkyti savarankiškai. Būtinai kreipkitės į įtempiamų lubų specialistus, kurie jums padės išspręsti šią problemą“, – teigia D.Iliukovičius.

123RF.com nuotr./Įtempiamos lubos
123RF.com nuotr./Įtempiamos lubos

Šias lubas taip pat gali neigiamai paveikti labai žema temperatūra. Todėl žiemos metu patalpa, kurioje yra sumontuotos įtempiamos lubos, turi būti šildoma, kad joje temperatūra nenukristų žemiau 0 °C laipsnių.

Nors žema temperatūra yra didesnis įtempiamų lubų priešas nei aukšta, tačiau verta žinoti, jog didesnė kaip +60 °C temperatūra irgi gali neigiamai paveikti įtempiamas lubas. Tad jei jūsų namuose yra šio tipo lubos ir planuojate toje pačioje patalpoje įsirengti židinį, turite užtikrinti, jog lubų zonoje temperatūra nepakils aukščiau nei +60 °C laipsnių.

„Žinoma, – pripažįsta „Lubų menas“ vadovas D.Iliukovičius, – kartais atsitinka ir tokių įvykių, kurie tiesiogiai nuo jūsų nepriklauso, pavyzdžiui, maža avarija virš jūsų gyvenančių kaimynų bute, kuomet jūsų butas buvo užlietas. Puiku tai, jog įtempiamos lubos sulaikys vandenį, ir jūsų asmeninis turtas nenukentės. Tačiau tam, kad lubos ir toliau jums tarnautų, pasikonsultuokite su specialistais.“

Jason Briscoe/Unsplash nuotr./Namų interjeras
Jason Briscoe/Unsplash nuotr./Namų interjeras

Kaip valyti įtempiamas lubas?

Įtempiamos lubos nereikalauja dažnos ar išskirtinės priežiūros. Dėl savo antistatinės savybės, jos nepritraukia dulkių, todėl neprivalo būti dažnai valomos.

Taip pat ant jų nesirenka drėgmė, kas užkerta kelią ne tik vandens lašelių kaupimuisi ant lubų, bet ir pelėsio atsiradimui. Visgi, kaip ir paprastas lubas, taip ir įtempiamas vertėtų bent jau retkarčiais nuvalyti.

Matinės, satininės ir skaidrios lubos valomos vandeniu ir švelnia šluoste, o blizgios lubos – pačiu paprasčiausiu jūsų namuose randamu langų valikliu ir šluoste. Taip lubos išliks švarios ir atrodys nepriekaištingai.

Įtempiamos lubos jums tarnaus ilgai, jei tiesiog apsaugosite jas nuo aštrių daiktų, labai žemos ar aukštos temperatūrų, laiku kreipsitės į lubų specialistus atsitikus nenumatytoms avarijoms ir retkarčiais jas tinkamai nuvalysite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas