Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 02 13

Kaip teisingai skalbti džinsus? Efektyvūs patarimai

Džinsai turbūt yra pats universaliausias ir madingiausias drabužis, be kurio neišsiverčia nė vienas. O kaip juos prižiūrėti ir skalbti, kad nešiotume kuo ilgiau?
Džinsai
Džinsai / „Fotolia“ nuotr.

Pradėkite nuo elementarių, tačiau veiksmingų patarimų:

Džinsus visada skalbkite išverstus

Tokiu atveju ant mėlyno audinio išvengsite baltų nuskalbtų juostelių ir apskritai spalvos išblukimo. Žinoma, ilgainiui šie dalykai vis tiek atsiras ant jūsų džinsų, tačiau juk nelaikysite jų visada spintoje, ar ne? Pasinaudokite šiuo patarimu, kadangi taip tikrai prailginsite džinsų gyvavimo laiką.

Skalbkite džinsus be skalbinių minkštiklio

Siurprizas? Tačiau tikrai vertas dėmesio patarimas. Pasirodo, kad dėl audinių minkštiklio džinsai tampa pernelyg minkšti ir greičiau susinešioja.

Džinsams – labiausiai tausojantis skalbimas

Skalbkite kuo žemesnėje temperatūroje ir rinkitės skalbimo programą delikatiems audiniams. Ir nors gali atrodyti, kad džinso audinys grubus ir jam tikrai nereikia tokios programos, tačiau būtent toks skalbimo pasirinkimas garantuoja, kad džinsus nešiosite ilgiau.

Nedėkite daug drabužių į skalbyklę

Labai svarbu nepergrūsti skalbyklės, kadangi džinsai gali neišsiskalbti, taip pat ant jų liks lankstymo žymių, kurios pabals ir sugadins džinsų išvaizdą.

Nesinaudokite automatine džiovykle

Geriausia džinsus po to, kai jie buvo išskalbti pasirinkus švelnią programą, džiovinti natūraliai. Taip išsaugosite audinio tvirtumą ir jis taip greitai nenusitrins ir nenusidėvės.

Nepanikuokite

Džinsai, kurie dažo vandenį – nieko tokio. Tai visiškai normalus jų skalbimo etapas, tačiau turėtumėte nepamiršti, kad tuomet su džinsais geriau neskalbti kitų drabužių, ypač baltų, šviesių ir pan. Apskritai, džinsus geriau skalbti vienus, o jeigu turite galimybę – rankomis ir vadinamuoju ūkiniu muilu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas