Japonija, nors turi stiprią ekonomiką, vieną aukščiausių aukštojo išsilavinimo rodiklių pasaulyje ir rafinuotą kultūrą, sunkiai geba sutramdyti nesaikingą alkoholio vartojimą kultūrą.
Japonai daug geria?
Jau pirmieji įrašai, kuriuos galima rasti kinų raštuose, liudija, kad japonai mėgo išgerti. 3 mūsų eros amžiaus Japonijos salų gyventojas buvo apibūdinamas kaip irzlus, piktas ir beveik visad išgėręs. Geriama buvo visomis įmanomomis progomis, pradedant derliaus surinkimo šventėmis, baigiant laidotuvėmis.
Tiesa, tai japonų visiškai neišskiria iš kitų tautų, kadangi daugeliui senovės kultūrų alkoholis ne tik kad buvo kasdienis reikalas, bet daugumos laikytas ir labai naudingu, tik naudą žmogui nešančiu dalyku.
Šalis turi didžiulę alkoholio industriją, o pasauliui bene geriausiai žinomas japoniškas gėrimas yra sakė, kurią galima laikyti kažkuo panašiu į vyną, gaminamą iš ryžių. Dvidešimtame amžiuje japonai pradėjo gaminti ir škotiško stiliaus salyklinį ir grūdinį viskį, ir šiuo metu dėl didelės paklausos šio gėrimo kainos auga kaip ant mielių.
Alkoholio kompanijos jau seniai praplėtė savo veiklos sferas ir įtakas už Japonijos ribų.