Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 31

Kinomanai išrinko romantiškiausias lietuviškų filmų dainas

Filme skambanti muzika kartais sukelia didesnį efektą nei matomas vaizdas. Ji gali priversti surimtėti, išspausti šypseną, o kartais net ir nubraukti ašarą. Neretai nutinka taip, kad dar ilgai po peržiūrėto filmo mintyse skamba melodija, neleidžianti pamiršti patirtų emocijų. Lietuviški filmai taip pat gali pasigirti išskirtiniais garso takeliais, o „Huawei“ iniciatyva pačius romantiškiausius iš jų išrinko kino mylėtojai portale „15min.lt“.
Kinomanai išrinko romantiškiausias lietuviškų filmų dainas
Kinomanai išrinko romantiškiausias lietuviškų filmų dainas / Unsplash.com nuotr.

Priverčia drėkti delnus ir stipriau plakti širdį

XIX a. pabaigoje pasirodęs bei praėjusio šimtmečio pradžioje įsigalėjęs kinas startavo su nebyliaisiais filmais. Ir nors ekrane garso nebuvo, žiūrovai juostų nestebėdavo tyloje. Vaizdui akomponuodavo kiekvieno kino teatre skambėjusios fonogramos ar gyvų muzikantų orkestrai. Nuo trečiojo XX a. dešimtmečio įsigalėjo filmų garso takelių aukso amžius, o kiek vėliau į kiną atėjo džiazas, pop muzika ir nostalgiškieji sintezatoriai, be kurių neįsivaizduojame 8-9 dešimtmečių ir šio tūkstantmečio pradžios kinematografijos.

Šiandien garso takelis toks pat svarbus kaip ir filmų režisavimas, scenarijus ar montažas. Dėl tinkamo garso takelio scena ekrane gali tapti labai rimta arba be galo ironiška. Muzika geba manipuliuoti žiūrovų emocijomis ar paveikti fizinę būseną – kelti baimę, pagreitinti širdies plakimą, priversti prakaituoti delnus. Tačiau muzika savo optimalų efektą pasiekia tuomet, kai garsas yra švarus ir kokybiškas. Todėl žiūrint filmus namuose ypač praverčia triukšmą patikimai izoliuojančios ausinės, kurios neabejotinai tokį kino seansą gali paversti dar labiau atpalaiduojančiu ir paliečiančiu.

„Ausines gamintojai nuolat tobulina, integruodami technologijas, padedančias izoliuoti aplinkos triukšmą ir taip sustiprinti muzikos klausymosi patirtį. Pavyzdžiui, su neseniai pristatytomis naujomis belaidėmis ausinėmis „FreeBuds3“ žiūrovas gali mėgautis filmų žiūrėjimu namuose nepaisant to, ką veikia artimieji – jie kokybiškai girdėti kino garsų netrukdys“, – teigia „Huawei“ produktų vadovas Lietuvoje Audrius Granickas.

Partnerio nuotr./Kinomanai išrinko romantiškiausias lietuviškų filmų dainas
Partnerio nuotr./Kinomanai išrinko romantiškiausias lietuviškų filmų dainas

Lietuviai išrinko mylimiausias romantines dainas

Sakoma, kad romantiškų filmų garso takelis kuria meilės istorijas, kurių negalima perteikti žodžiais. Tokios muzikos vaidmuo – unikalus, o ją kurti neretai pasikviečiamos garsiausios žvaigždės, vėliau pelnančios ne tik „Oskarus“, bet ir žiūrovų simpatijas. Nuo Prince iki Adelės – romantiškų filmų dainos tampa ne tik meilės himnais, bet ir netgi atskirų dešimtmečių simboliais.

Romantiškiausių kino dainų sąrašų – daugybė, tačiau didžioji jų dalis neįsivaizduojama be keleto hitų. Kalbant tiek apie radijo topus, tiek apie geriausiai parduotus kūrinius, dažniausiai minimi Celine Dion „My heart will go on“ iš filmo „Titanikas“, Whitney Houston „I will always love you“ iš „Asmens sargybinio“, grupės „Aerosmith“ „I don’t want to miss a thing“, skambėjusi „Armagedone“ ar „Grammy“ statulėlę pelniusios juostos „A star is born“ pagrindinė daina, atliekama Lady Gaga.

Lietuviško kino žiūrovai taip pat balsavo naujienų portale „15min.lt“ ir išrinko mėgstamiausias filmų meilės dainas. Lietuviams pati romantiškiausia – Lino Adomaičio ir Ingos Jankauskaitės daina „Mylėt nelengva“ iš filmo „Ir visi jų vyrai“. Antroje vietoje puikuojasi GJan „Ring them bells (Bob Dylan cover)“, herojus lydėjusi filme „Tarp pilkų debesų“. Trečioje vietoje – Keistuolių teatro jau klasika tapęs hitas „Meilės nėra“ iš filmo „Paskutiniai Brėmeno Muzikantai“. O ketvirtoji vieta atiteko Vaido Baumilos dainai „Myliu“, skambėjusiai legendiniame filme „Valentinas už durų“.

Partnerio nuotr./FreeBuds3
Partnerio nuotr./FreeBuds3

Melomanai sutiks, kad tokia muzika paliečia ne vieno širdį ir jausmus, todėl garso takelio neturėtų gadinti nekokybiškas skambesys.

„Nesvarbu, ar filmą žiūrite vieni namuose, ar klausotės jo garso takelio išėję iš kino salės – ausinės, gebančios atkurti kiekvieną originalų garsą, leis patirti natūralų skambėjimą. Su šiuo įrenginiu klausytojas tarsi atsiduria ne tik įrašų studijoje, kur kuriama filmo muzika, bet pačiame kine. „Huawei FreeBuds3“ yra pirmosios belaidės ausinės su integruotu dirbtinio intelekto valdomu „Kirin A1“ lustu, sukuriančiu tikrą stereofoninį garsą. Šis technologinis sprendimas leidžia pajusti aukščiausią muzikos kokybę“, – sako „Huawei“ produktų vadovas Lietuvoje A. Granickas.

Mėgstamiausios lietuviškų filmų meilės dainos:

VIDEO: Linas Adomaitis ir Inga Jankauskaitė - Mylėt nelengva

VIDEO: GJan - Ring Them Bells (Bob Dylan cover) (from Ashes in the Snow/Tarp pilkų debesų)

VIDEO: Keistuolių teatras „Meilės nėra“

VIDEO: Dainininkas Vaidas Baumila atliko dainą „Myliu“ (2015) HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas