Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 05 29

Klastingi ženklai, kurie išduoda, kad jūsų augintinis negaluoja

Šunys savo negalavimus išduoda pačiais įvairiausiais būdais. Būkite atidūs ir stebėkite savo augintinį bei jo siunčiamus ženklus, kad išvengtumėte potencialaus pavojaus, rašoma goodhousekeeping.com.
Liūdnas šuo
Liūdnas šuo / Vida Press nuotr.

Blogas kvapas

Daugelis kažkodėl klaidingai mano, kad blogas šuns kvapas yra įprastas dalykas. „Tai nėra normalu“, – tikina gydytoja Ann Hohenhaus iš Niujorko. Pasak jos, blogas kvapas gali signalizuoti apie periodonto ligas ar net auglį.

Geltonos akys

Atkreipkite dėmesį į augintinio akis. A.Hohenhaus sako, kad jeigu šuns akys tapo gelsvos, verta pasirodyti specialistui – tai gali būti šunų gelta.

Uodegos gaudymas

Jaunesni šunys mėgsta gaudyti savo uodegą ir tai visai normalu. Tačiau jeigu jūsų vyresnis šuo staiga ėmė gaudyti savo uodegą ar įsivaizduojamas muses, būkite atidesni – pasak specialistų, tai gali būti priepuolio požymiai.

Letenų laižymas

„Kaip ir žmonės, taip ir šunys kenčia nuo alergijos“, – tikina veterinaras Evanas Antinas. Pasak jo, jeigu šuo ilgą laiką laižo savo letenas ar dilbius, tai gali būti susiję su tuo, kad jį kamuoja alergija.

Pakreipta galva

Tai viena mieliausių šuns pozų, tuo pačiu išduodanti, kad šuo negaluoja. A.Hohenhaus sako, kad jeigu šuns galva nuolat pakreipta, tai gali reikšti, kad jam – ausų infekcija.

Kailio slinkimas

Natūralu, šuns kailis slenka, tačiau jeigu jis kailio netenka dideliais kiekiais, susirūpinkite. Veterinaras E.Antinas tikina, kad tokia bėda gali būti susijusi su alergija, hipotiroidizmu.

Nukaręs snukis

Jeigu viena šuns snukučio pusė atrodo nudribusi, kreipkitės į specialistą. Tikinama, kad tokia būsena (snukio nervų paralyžius) išduoda jau minėtą hipotiroidizmą.

Dantenų bėdos

Apžiūrėkite šuns burną, kad ir kaip jam tai nepatiktų. Nevienodos spalvos, pažeistos dantenos gali atskleisti, kad šunį kamuoja dantų ligos, gingvitas, dehidratacija ir pan.

Raudonos akys

Kai kurių šunų akys natūraliai yra raudonesnės, tačiau jeigu jos ypač raudonos, verčiau pasitarkite su veterinaru. A.Hohenhaus sako, kad uždegiminė reakcija gali sukelti glaukomą ir net regėjimo netekimą.

Padidėjęs troškulys

E.Antin pastebi, kad itin dažnas šuns lakimas gali signalizuoti apie tokias rimtas ligas kaip diabetas, vėžys, inkstų ir hormonų sutrikimai.

Pakitęs skonis

Veterinarai sako, kad jeigu jūsų augintinis staiga pradėjo ėsti tai, kas nevalgoma, pavyzdžiui, purvą, tuomet apsilankykite pas specialistą – tai gali būti anemijos požymis.

Pasikeitusi nuotaika

„Šuo – jūsų geriausias draugas. Jeigu jis staiga tapo apatiškas, liūdnas, kur kas mažiau socialus, nebūkite abejingi. Tai gali būti bet kokios ligos požymis“, – sako E.Antinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas