Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 18

Klauskite teisininko: ar daugiabučio namo administratorius gali nepaisyti savininkų priimto sprendimo?

Lietuvoje galiojantys teisės aktai suteikia teisę patiems butų ir kitų patalpų savininkams laisvai nuspręsti, kokia forma bus valdomi jiems daugiabučiame gyvenamajame name priklausantys bendrojo naudojimo objektai. Tačiau kartais administratoriai nepaiso savininkų priimtų sprendimų. Ką daryti tokioje situacijoje, komentuoja LJAA valdybos narė, Informacinio komiteto pirmininkė, advokatė Lina Alksnienė.
Lina Alksnienė
Lina Alksnienė / Natasha Kovalenko nuotr.

Nemaža dalis minėtų objektų yra administruojami bendrojo naudojimo objektų administratorių, kurių pagrindinė funkcija – užtikrinti bendrojo naudojimo objektų priežiūrą pagal teisės aktų nustatytus privalomuosius statinių naudojimo ir priežiūros reikalavimus, įgyvendinti butų ir kitų patalpų savininkų su bendrąja nuosavybe susijusius sprendimus ir pavedimus. Vis dėlto, retkarčiais tenka susidurti tokiais bendrojo naudojimo objektų administratoriais, kurie nepaiso daugiabučio gyvenamojo namo butų ir kitų patalpų savininkų teisių ar priimtų sprendimų.

Skaitytojos klausimas: „Daugiabučio namo I-os ir II-os laiptinių butų savininkai priėmė sprendimą nekeisti laiptinių tambūro durų ir rūsio durų, kadangi į rūsį patenkama per tambūro patalpas. Sprendimas priimtas raštu butų savininkų balsų dauguma. Laiptinės atskiros ir jomis naudojasi tik tų laiptinių butų savininkai. Namą administruoja savivaldybės institucijos paskirtas administratorius, kuris atmeta I-os ir II-os laiptinės butų savininkų daugumos raštu pateiktą sprendimą, motyvuodamas, kad sprendimas yra tik pageidavimo, paprasčiausio noro lygio ir atsisako jį įgyvendinti. Ar namo administratorius teisėtai elgiasi, nepaisydamas butų savininkų sprendimo?“.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys teisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas