Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 13

Klauskite teisininko: ar galima po 10 metų užginčyti sudarytą testamentą?

Palikimas – turbūt vienas dažniausių klausimų, kuriais gyventojai kreipiasi į teisininkus. 15min skaitytoja teiraujasi, kaip elgtis sudėtingoje situacijoje, kai po močiutės mirties praėjo 10 metų, o paveldėtoja, anot jos, nevykdo močiutės valios. Į skaitytojos klausimą atsako Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos narė, advokatė Gintarė Bernotė.
Advokatė Gintarė Bernotė ir asociatyvi nuotr.
Advokatė Gintarė Bernotė ir asociatyvi nuotr. / WEDO ir Shutterstock nuotr.

Skaitytoja klausia: „Ar galima užginčyti testamentą, kai po močiutės mirties praėjo 10 metų? Kadangi močiutė turėjo šešis vaikus, tai jie visi nusprendė, kad močiutė surašytų testamentą, kuriuo namas būtų paliktas vienam iš vaikų, o šis po močiutės mirties tą paveldėtą namą parduotų ir pinigus pasidalintų su visais vaikais (savo broliais ir seserimis). Močiutė mirė, testamentu viską paliko dukrai (mano mamos seseriai), bet ši to namo neparduoda, nes prašo per didelės sumos. Paveldėtoja į sodybą nei vieno neįsileidžia ir motyvuoja, kad tai yra jos vienos turtas.“

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys teisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas