Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09:00

Klauskite teisininko: kaip sutarti su kaimynais dėl servituto?

Servituto klausimai dažnai kyla kaimynystėje gyvenantiems, dažnai dėl to atsiranda ir nesutarimų. Šis skaitytojo klausimas atskleidžia, kad sutarti būna sunku netgi turint labai gerų ketinimų. Į klausimą atsako advokatų profesinės bendrijos „Triniti Jurex“ advokatai Olga Siomina ir Artūras Vaišvila.
Advokatai Artūras Vaišvila ir Olga Siomina
Advokatai Artūras Vaišvila ir Olga Siomina / TRINITI JUREX nuotr.

Skaitytojas klausia: Sveiki, mūsų gyvenamojoje vietoje, palei mūsų tvorą yra paliktas griovys, vadinamas servitutas. Jis pastoviai apauga žolėmis ir jame renkasi vanduo. Mes norime pravesti vamzdį, kuris jungtųsi su šalia gyvenamo namo jau užpiltu grioviu ir gražiai užpiltume skalda, būtų gražiai sutvarkyta. Deja, mūsų kaimynai, kurie gyvena šalia, nes du namai sujungti, neleidžia. Nors jų sklypas yra visai kitoje pusėje. Sakykit, kur kreiptis.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys teisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas